DRAMA U KB DUBRAVA: / Kolege potpisuju pismo podrške, Uprava im prijeti otkazom? Liječnica pozvana na razgovor

Image
Foto: Pixsell

Tridesetak liječnika koji rade u Primarnom respiratornom centru u kojem je trenutno oko 200 oboljelih od Covida-19, danas je potpisalo izjavu kojom potvrđuju istinitost riječi u pismu

27.10.2020.
18:44
Pixsell
VOYO logo

Pismo koje je anonimna liječnica objavila ne bi li upozorila na dramatično stanje u Primarnom respiratornom centru za liječenje oboljelih od Covida-19 KB Dubrava uzdrmalo je javnost, a u bolnicu je stigla inspekcija. Provodi se i 'lov na vještice', odnosno potraga za liječnicom koja je apelirala zbog stanja.

"Svakodnevno bolesnici ne dobivaju obrok. Na kolicima iz kuhinje ne dođe pladanj s imenom pojedinih bolesnika iz nepoznatog razloga. U nekoliko sam navrata nazvala našu kuhinju te apelirala na problem, na što je odgovoreno da će obrok doći. Budući da sam zbog 'potrošnje' opreme morala napustiti prostore RC-a, nazvala sam sestre koje su ostale na Odjelu, međutim istima nije poznato je li bolesnik dobio ili nije dobio ručak", navela je liječnica u pismu kojeg je objavio Jutarnji. Upozorila je i na nedostatak lijekova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Vili Beroš tada je rekao kako je takvo stanje nedopustivo te poslao inspekciju u Kliniku.

Tridesetak liječnika potvrdilo navode

Jutarnji navodi kako liječnica koja je napisala pismo kojeg je uputila Upravi KB Dubava i koordinatoru respiratornog centra nije poslala pismo medijima niti osobnu kontaktirala redakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Jutarnji, tridesetak liječnika koji rade u Primarnom respiratornom centru u kojem je trenutno oko 200 oboljelih od Covida-19, danas je potpisalo izjavu kojom potvrđuju istinitost riječi u pismu. Jutarnji doznaje i da izjava naslovljena na ravnatelja Klinike Sreća Marušića, koordinatora PRIC-a Ivicu Lukšića, predstojnicu Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Jasminku Peršec te predsjednika povjerenstva za Unutarnji nadzor Zorana Peršeca, nije urudžbirana.

Liječnica pozvana na razgovor

Izjavu je navodno oduzela Uprava koja provjerava pravne temelje takvog izjašnjavnja liječnika PRIC-a kojima se, kako Jutarnji doznaje, prijetilo i izvanrednim otkazom. Neslužbeno doznaju i da je autorica pisma pozvana na razgovor u sklopu unutarnjeg nadzora koji se provodi u KB Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo