DRAGO PILSEL: / Miljan Brkić monstruozno laže, nisam bacao molotovljeve koktele na sinagoge u Argentini

Image
Foto: Privatna fotografija

Prenoseći izjavu glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića vezanu uz aferu "ustaška kapa ministra kulture", Net.hr je prenio i više puta demantiranu laž da je Drago Pilsel "palio sinagoge".

11.2.2016.
10:38
Privatna fotografija
VOYO logo

U srijedu u 23:46 sati objavljena je reakcija HDZ-ovca Miljana Brkića na novi skandal ministra kulture dr. Zlatka Hasanbegovića u kojoj Brkić kaže: "Drago Pilsel je kao mladić bacao molotovljeve koktele na sinagoge, a sada je ljevičarska 'građanska' ikona".

Moram, po tko zna koji puta, demantirati ovu monstruoznu laž, ali i konstatirati da se HDZ, kao zločinačka stranka, inače i ne služi nego lažima i manipulacijama. Kako je objavljeno u mojoj knjizi Argentinski roman (Profil, Zagreb, 2014, str. 109): "Po povratku sa neke fešte gdje smo se napili (bila je to 1978. i imao sam 16 godina, op. D.P.), pokojni brat i ja bacit ćemo kamenje na prozore sinagoge u blizini naše kuće još dok smo živjeli u kvartu Florida. Ja sam o tome već svjedočio, ali želim da to svjedočanstvo ostane zabilježeno i u ovoj knjizi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sam pojasnio u knjizi i drugdje, u više navrata, bili smo zatrovani ustaškom ideologijom, ali i mržnjom prema Židovima što je bila jedna od temeljnih karakteristika tzv. NDH koju je pak Zlatko Hasanbegović već u zrelim godinama veličao kao član domovinskog Hrvatskog oslobodilačkog pokreta - HOP, činjenicu koju Brkić svojim podmuklim lažima ne može izbrisati.

Dakle, već niz godina se na neoustaškim portalima ponavlja laž da sam bacao, dakle, više njih, molotovljeve koktele na sinagoge, ne jednu već više njih. Tu neoustašku propagandu preuzima "diplomirani kriminalist" Miljan Brkić pokazujući da mu nije stalo do istine ni do pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjevam Brkićevu ispriku.

Mr. sc. Drago PilselNovinar i teolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRKIĆ: /

Mesić je pjevao ustaške pjesme, Pilsel bacao molotovljeve koktele

Image
BRKIĆ: /

Mesić je pjevao ustaške pjesme, Pilsel bacao molotovljeve koktele

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo