OBJAVIO VIDEO /

Dragan Primorac i službeno predsjednički kandidat: 'Ulazim potpuno neopterećen i profesionalno ostvaren'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

RTL također neslužbeno doznaje da bi Dragan Primorac trebao s vlastitim timom voditi kampanju, odvojeno od HDZ-a, ali uz njihovu logističku potporu

31.7.2024.
11:51
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon brojnih nagađanja i špekulacija, Dragan Primorac od danas je i službeno kandidat za predsjednika Republike. Primorac je svoju kandidaturu objavo na web stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15 sati sastaje se predsjedništvo HDZ-a na kojem bi premijer Andrej Plenković trebao zatražiti da stranka stane iza kandidature nezavisnog predsjedničkog kandidata Dragana Primorca.

Ankete naklonjene Primorcu

U HDZ-u su u Ipsosovoj anketi testirali kandidate u odnosu na aktualnog predsjednika Zorana Milanovića. Prema istraživanju, kada bi se u drugom krugu sučelili Dragan Primorac i Zoran Milanović, tada 45 posto ispitanih podržava Primorca, a 42 posto podržava Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Testirano je i mišljenje birača o Draganu Primorcu i Zoranu Milanoviću. Tako 61 posto ispitanih ima pozitivno mišljenje o Primorcu, a 17 posto negativno. S druge strane, 49 posto ispitanih ima pozitivno mišljenje o Milanoviću, a 44 posto negativno.

Ispitana je Primorčeva popularnost i kod birača lijevih stranaka: 69 posto birača SDP-a ima pozitivan dojam o njemu, a taj je postotak u slučaju Možemo! nepunih 50 posto.

Image
BIT ĆE ZANIMLJIVO /

Doznajemo, HDZ u srijedu potvrđuje kandidata: Primorac počeo plaćati svoj Facebook profil

Image
BIT ĆE ZANIMLJIVO /

Doznajemo, HDZ u srijedu potvrđuje kandidata: Primorac počeo plaćati svoj Facebook profil

Kampanja odvojena od HDZ-a

RTL također neslužbeno doznaje da bi Dragan Primorac trebao voditi odvojenu kampanju od HDZ-a s vlastitim timom, ali uz njihovu logističku potporu. Članovi HDZ-a s kojima smo razgovarali ne znaju kakav je Primorčev dogovor s Plenkovićem. Danas su rekli da očekuju da HDZ ima utjecaja na Primorčevu kampanju.

"Bilo bi normalno da naši ljudi budu u stožeru i imaju utjecaj na kampanju jer će na kraju županijske organizacije, bez obzira na to što je Primorac nestranački kandidat, imati zadatak mobilizirati članstvo i izvući ih na birališta", rekao nam je jedan član predsjedništva HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dragan Primorac je liječnik i znanstvenik te bivši HDZ-ov ministar znanosti, obrazovanja i športa iz vlade Ive Sanadera. Dužnost je obnašao od prosinca 2003. do 1. rujna 2009. godine kada je zbog neslaganja s planiranim izdvajanjem iz proračuna za znanost, obrazovanje i sport podnio ostavku. Ovo mu nije prva utrka za Pantovčak. Za predsjednika Republike kandidirao se 2009. godine te je sa 115 tisuća glasova završio na petom mjestu.

Premijer Plenković sada mu je, nakon 15 godina, ponovno dao svoje povjerenje da kao nestranački kandidat krene u borbu protiv Milanovića. Jučer je održan i sastanak s koalicijskim partnerima koji će podržati HDZ-ova kandidata, no još se čeka odgovor DP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni, prije odluke hoće li imati svog kandidata ili će podržati Primorca, moraju održati unutarstranačke izbore koji će biti 31. kolovoza.

POGLEDAJTE VIDEO: Dragan Primorac, HDZ-ov je adut za Pantovčak. Već je jednom pokušao biti predsjednik. Hoće li mu uspjeti ovaj put?

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo