'SPREMNA SAM PODNIJETI ŽRTVU' / Zadravec bez straha proziva Jandrokovića: 'Objavit ću SMS koji dokazuje da je intervenirao za Zovaka'

Image
Foto: Pixsell

'Jandroković je intervenirao na određenim razinama da Mario Zovak ostane ravnatelj bolnice. Imam sms-poruku u računalu', kazala je dr. Zadravec

15.6.2021.
21:00
Pixsell
VOYO logo

Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije saslušalo je smijenjenu predstojnicu Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnica Dijanu Zadravec koja je iznijela svoje dokaze o kriminalnim radnjama kojim je izvlačen novac iz te bolnice. Zadravec, koja je od svibnja na bolovanju, izjavila je pred članovima tog saborskog tijela kako je jučer putem medija saznala da joj je v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk dao opomenu pred otkaz jer je rušila ugled bolnice te ustvrdila kako ugledu bolnice štete korupcija i oni koji je čine i zataškavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam rekla da je Jandroković slao SMS-poruke'

Rekla je i kako je posljednji tjedan od kad se saznalo da će svjedočiti pred Vijećem putem posrednika dobila prijetnje da će dobiti otkaz. Zadravec je rekla kako njezina borba protiv korupcije traje od 2016. pa time i progon i zlostavljanje.

Ona je i danas ponovila tvrdnju da je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković lobirao oko izbora novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice. U razgovoru za Dnevnik Nove TV večeras izjavila kako nije rekla da je Jandroković osobno slao sms-poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekla sam da imam sms u kojem je jasno da je intervenirao za gospodina Zovaka. Intervenirao je na određenim razinama da Mario Zovak ostane ravnatelj bolnice, danas sam na Nacionalnom vijeću rekla da ću to javno objaviti", kazala je.

Image
NE POSTOJE DVIJE ISTINE, TKO LAŽE? /

Zadravec detaljno opisala sve sumnjive radnje u bolnici i tvrdi: 'Vatavuk je sebe usporedio s Hitlerom'

Image
NE POSTOJE DVIJE ISTINE, TKO LAŽE? /

Zadravec detaljno opisala sve sumnjive radnje u bolnici i tvrdi: 'Vatavuk je sebe usporedio s Hitlerom'

'Ako je ovo početak reforme, spremna sam podnijeti žrtvu'

Zadravec je, inače, članica HDZ-a, ali ona ističe da korupcija nema stranačku iskaznicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ ima program borbe protiv korupcije, i ja ga slijedim. Ne očekujem sankcije, ničega se ne bojim. Moja borba je usmjerena na borbu protiv korupcije, imam sve činjenice i argumente na svojoj strani", kazala je.

Na pitanje hoće li pokazati sms-poruku o kojoj je govorila na Nacionalnom vijeću, kazala je da je ima u računalu. Od natječaja za ravnateljicu bolnice, kaže, ne očekuje previše, ali očekuje da bude vraćena na mjesto predstojnice Odjela radiologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim raditi u Vinogradskoj, to je moja bolnica, mnogi su mi kolege izrazili podršku. 25 godina sam gradila karijeru, imam međunarodno priznatu diplomu, ne bojim se. Ako je ovo početak reforme javno-zdravstvenog sustava spremna sam podnijeti svaku žrtvu", kazala je dr. Zadravec za Dnevnik Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo