POMOGLI I NAŠI REPORTERI / Donosimo detalje tragedije na novogodišnjem kupanju u Rijeci: 'Kad je prvi počeo zapomagati, ja sam mislio da se šali'

Tradicionalno novogodišnje kupanje na riječkim Pećinama pretvorilo se u nezapamćenu tragediju u kojoj su se utopila dvojica muškaraca, a ozlijeđeni su čak i vatrogasci

1.1.2018.
19:02
VOYO logo

Prvih nekoliko minuta sve se činilo u redu. No, iz mora su se ubrzo čuli povici. U početku se nije moglo razaznati radi li se o pozivu upomoć. Jedan je muškarac izvučen na obalu, ostali su plivači odmah započeli reanimaciju i tako mu spasili život. Iako je ubrzo došla hitna pomoć, vatrogasci i policija, za dvojicu muškaraca od 65 i 66 godina nije bilo spasa.

U tradicionalnom novogodišnjem kupanju trebalo je sudjelovati petnaestak plivača. To je, zbog snažnog juga, učinilo njih osmero. Oni koji su odustali svjesni su, kažu, koliko je more varljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je prvi počeo zapomagat, ja sam mislio da se šali. Međutim, dobro sam upoznat kakvo je more. To je jedan ključali kotao u kome vi ne možete normalno disat, naročito stariji ljudi. Kad vas prvi put zagrcne a stalno vam ulazi more u usta, vi ostajete bez daha", priča nam Petar Pavlić jedan od svjedoka.

Spašavanje je bilo dramatično i za 11 vatrogasaca, dvojica su ozlijeđena. "Obukao sam se u ronilačko odijelo, skočio sam u more. Dobro mi se nisu vatrogasci utopili koliko ih je bacalo. Osobno što sam bio ugrožen, bili su i vatrogasci koji su pomagali jako ugroženi, jer zbilja, nisu se imali za šta uhvatit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To jugo je nasumično udaralo", kazao je Dino Škamo, voditelj smjene JVP Vežica. Obdukcijom će se utvrditi je li uzrok smrti dvojice muškaraca utapanje ili zatajenje srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo