DP ZA PRIMORCA /

Penava otkrio zašto su odlučili podržati HDZ-ovog kandidata: 'Jedini ima...'

Image
Foto: Marko Prpic, Davor Javorovic/PIXSELL

RTL je prvi u nedjelju neslužbeno objavio da Domovinski pokret na predsjedničkim izborima neće imati svog kandidata, nego će dati potporu kandidatu kojeg podržava HDZ, Draganu Primorcu

16.9.2024.
10:58
Marko Prpic, Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava potvrdio je da će njegova stranka na skorim predsjedničkim izborima podržati nestranačkog kandidata Dragana Primorca kojeg podržava HDZ, što je prvi jučer objavio RTL, te otkrio razloge.

"Mogu vas izvijestiti ono što smo obećavali da ćemo napraviti početkom rujna, a to je da je Predsjedništvo jednoglasno donijelo odluku o podršci Draganu Primorcu kao neovisnom kandidatu. Za to smo se odlučili uzeti dovoljno vremena i pogledati političku situaciju, konstelacije kakve jesu, ali i ozbiljnost dosadašnjih kandidata", poručio je Penava iz Šibenika u ponedjeljak, gdje se dio članova stranke okupilo na klauzuri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njoj su analizirali nedavne unutarstranačke izbore i brusili planove za buduće politike stranke.

Image
BEZ VLASTITOG KANDIDATA /

Neslužbeno: 'Domovinski pokret će na predsjedničkim izborima dati potporu HDZ-ovu Primorcu'

Image
BEZ VLASTITOG KANDIDATA /

Neslužbeno: 'Domovinski pokret će na predsjedničkim izborima dati potporu HDZ-ovu Primorcu'

Kaže da je od kandidata centra i desnice, koji su do sada istaknuli kandidaturu, jedino Primorac kandidat za kojeg mogu "zaključiti da ima ozbiljnu kampanju i ozbiljne šanse napraviti pobjednički rezultat. Stav predsjedništva Domovinskog pokreta je da ga treba podržati te smo odluku donijeli jednoglasno", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o nedavnom raskolu u stranci, ponovio je da je DP svojevoljno napustilo pet do šest posto članova, ponovivši da je za njih ta tema zatvorena. "To je njihov odabir", ističe.

Podsjetimo, nakon odlaska Penavine nekadašnje desne ruke Marija Radića, stranku je napustilo 600-tinjak članova, uvjerava Penava.

Osim Primorca, koji je nestranački kandidat kojeg podržava HDZ, za drugi mandat na Pantovčaku borit će se aktualni predsjednik Zoran Milanović, a u predsjednički fotelju žele i nekadašnja članica Mosta i nezavisna Marija Selak Raspudić, zastupnica Možemo! Ivana Kekin, novinarka Aurora Weiss, bivši europarlamentarac Mislav Kolakušić, poznati hrvatski odvjetnik, znanstvenik i povjesničar Tomislav Jonjić te Niko Tokić Kartelo.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivana Kekin u velikom intervjuu o kandidaturi i planovima uvjerena: 'Ući ću u drugi krug'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo