PRIJEPORI OKO ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE / Domovinski pokret odgovorio Mostu: 'Govorite u svoje ime. Tvrdnje o dogovoru su notorne laži'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bezsadržajni populizam kojim Most želi skupiti jeftine političke poene im neće proći, kaže Nikola Grabovac

14.8.2021.
19:41
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik splitsko-dalmatinske organizacije Domovinskog pokreta Nikola Grabovac reagirao je u subotu priopćenjem na istup Mosta o sastavljanju Županijske skupštine i ocijenio ga populizmom bez sadržaja te poručio 'mostašima' da govore u svoje ime.

"Bezsadržajni populizam kojim Most želi skupiti jeftine političke poene im neće proći. S Mostom smo na temu konstituiranja Županijske skupštine imali jedan poluformalan razgovor, a kandidata za predsjednika Skupštine su ponudili tek onda kada su bili sigurni da DP neće sudjelovati u skupštinskoj većini s Rankom Ostojićem i SDP-om", izvijestio je Grabovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da je Domovinski pokret od samog početka nastojao konstruktivno i dobronamjerno razgovarati s političkim opcijama koje su mu prihvatljive za suradnju te da su "jasno i glasno" rekli da im nije prihvatljiva suradnja sa HGS-om Željka Keruma i SDP-om Ranka Ostojića i kako sa svoja tri vijećnika, od 47, nisu i ne mogu biti odgovorni za eventualne nove izbore. 

'Tvrdnje da postoji dogovor između DP-a, HDZ-a i HGS-a je notorna laž'

Grabovac je rekao i kako je Domovinski pokret jasno iznio stajalište o konstituiranju Županijske skupštine i da će biti ustrajan u vlastitoj poziciji, a tvrdnje da postoji dogovor između DP-a, HDZ-a i HGS-a ocijenio je notornom laži, "koliko god to neki htjeli u ovom trenutku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni smo vlastite odgovornosti, ali pozivamo i sve druge da budu svjesni odgovornosti i da konstituiramo Županijsku skupštinu bez formiranja skupštinske većine kako bi ona mogla početi s radom i donositi sve one odluke koje su važne za sve građane naše županije", istaknuo je.

Podsjetio je da je Domovinski pokret, nakon prvog neuspjelog konstituiranja, pozvao sve političke opcije u Županijskoj skupštini da konsenzualno podrže Ivicu Kukavicu, kako bi mogli početi s radom bez jasno definirane skupštinske većine. Nažalost, dodao je, samo Most zna zašto im nije prihvatljivo imati predsjednika Županijske skupštine bez formirane skupštinske većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći pokušaj konstituiranja Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije zakazan je u ponedjeljak, 16. kolovoza.

Mostovci izjavili da neće više sudjelovati u konstituiranju skupštine

Mostovci Miro Bulj, Nikola Grmoja i Božo Petrov izjavili su ranije u u subotu kako neće više sudjelovati niti na jedan način u konstituiranju Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije te optužili HDZ, Domovinski pokret (DP) i Hrvatski građanski savez (HGS) da su do sada bojkotirali taj proces.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Mosta su ustrajni i u tvrdnji da su napravili sve - imali su, kažu, na prvoj sjednici svojega kandidata.

"HDZ, Domovinski pokret i Kerum nisu to željeli napraviti, sada je na njima da preuzmu odgovornost", izjavio je Bulj i poručio da Most više neće sudjelovati u konstituiranju Skupštine dizanjem ruku ili predlaganjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo