DOBAVLJAČI OD DANAS U KONZUM ŠALJU SAMO KRUH: / ‘Ovo je najveća kriza od Domovinskog rata!’

Image
8.4.2017.
14:48
VOYO logo

Zoran Stanković, član Uprave Atlantic grupe, kazao je u ime Koordinacije kako će po njihovim informacijama povjerenik u Agrokoru biti imenovan već u ponedjeljak ujutro.

ŠTO ZAKON O POSTUPKU IZVANREDNE UPRAVE ZAPRAVO ZNAČI? Todorić aktivirao zakon koji će možda spasiti Agrokor, ali…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već u ponedjeljak očekujemo sastanak s novoimenovanim povjerenikom na kojemu ćemo iznijeti zahtjeve koje smo još prije desetak dana iznijeli bankama. Vjerujemo da će ih on prihvatiti i da ćemo se dogovoriti po pitanju ispunjavanja tih zahtjeva i da ćemo tada moći nastaviti s redovnim isporukama roba prema Konzumu", kazao je Stanković.

Koordinacija proizvođača i dobavljača koncerna Agrokor izvijestila je u petak kako od subote kreće obustava isporuke roba tom koncernu, osim kruha, koja će trajati do dogovora s bankama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOSTOVAC DIŽE KAZNENU PRIJAVU PROTIV GUVERNERA HNB-a: ‘Svi koji su pomogli Todoriću moraju u Remetinec’

Stanković je danas ponovio tri osnovna zahtjeva dobavljača, koja su, smatra, jednostavna za rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi je da se prihvati naš prijedlog otplate starih potraživanja prema Konzumu, drugi da se riješi pitanje regresnog duga koji postoji prema dobavljačima Agrokora i da se vrati na Agrokor, te da se osigura prioritetno plaćanje novih isporuka Konzumu od ponedjeljka nadalje", kazao je Stanković.

"Ovo je najveća kriza od Domovinskog rata! Molim lijepo Bernardića i druge da se ne miješaju. Gdje su bili dosad?! Nećemo isporučivati robu od danas pa dok povjerenik ne stupi na dužnost. Bankari neće svoju gotovinu ubaciti dok ih se ne osigura, a mi već dva mjeseca isporučujemo robu bez da nas itko plaća", rekla je prokuristica Kraša Marica Vidaković. Ona je ranije izišla sa sastanka i nevezano za službeni stav dobavljača žestoko i vidno iznervirano napala predsjednika SDP-a, piše RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dobavljači kažu da su od 6. ožujka Agrokoru isporučili robu u vrijednosti od preko milijardu kuna, a da za to nikakav novac nisu dobili.

BERNARDIĆ KRIZITIRAO LEX AGROKOR: ‘Vlada poručuje: tko nije jamio, sad ima priliku’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama HRT-a, vjerovnici ne žele osobu povezanu s politikom, a počela su i nagađanja tko bi mogao biti vladin povjerenik. Jučer se spominjalo ime Uwe Gregoriusa, bivšeg predsjednika Uprave Siemensa Hrvatska, danas konzultanta.

Image
Image
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo