Potraga za lopovom / Dobar posao u Omišu: Predstavio se kao Ivana, namamio turiste da plate lažne stanove i otuđio 1125 eura

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Slovenac je, navodno, ovog ljeta izradio lažni Facebook profil pod imenom Ivana Buljić

25.11.2018.
11:15
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Policijska uprava splitko-dalmatinska raspisala je potragu za 30-godišnjim Dejanom Pušonjićem iz slovenskog Celja zbog četiri kaznena djela prijevare te kaznenog djela prijevare u pokušaju. 

Slovenac je, navodno, ovog ljeta izradio lažni Facebook profil pod imenom Ivana Buljić te postavio oglas na Facebook stranici "Apartmani Hrvatska". Nakon toga je fotografije tuđih apartmana iz Omiša predstavio kao svoje te ih zalijepio ih na svoju stranicu koju je nazvao Ivana Omiš, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U oglasu je naveo da iznajmljuje dva manja i pet velikih novoadaptiranih apartmana u Omišu s kojih s epruža prekrasan pogled na more i rijeku Cetinu. Naveo je i kako su apartmani udaljeni 50 metara od plaže, da svaki ima wi-fi, veliku terasu i najnoviji klima-uređaj, a cijena po danu - od 35 eura za manji do 100 eura za veliki apartman, u kojem može stati i šestero ljudi. Naveo je i adresu apartmana kao i svoj broj računa. 

Ne sumnjajući da se radi o prijevari, na oglas su se javili 39-godišnjakinja iz Bizovca, norveška državljanka, Slovenka te 45-godišnjakinja iz Štrigovca. One su mu na račun u Erste banci uplatile predujam za nepostojeći apartman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bizovčanka je uplatila 250 eura, Norvežanka novac u protuvrijednosti od 375 eura, Slovenka u visini od 300 eura i gospođa iz Štrigovca iznos od 200 eura. Ukupno je Slovenac uzeo 1125 eura. 

Kada su došle na adresu apartmana shvatile su da su prevarene. Zvale su Pušonjića na telefon, no on se nije javljo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo