apsurdna situacija / Do sada je za uniforme u školama potrošeno dva milijuna kuna - uglavnom na premale papuče i neodgovarajuće majice

​Za uniforme je do sad potrošeno oko 2 milijuna kuna, a osigurano 10. Iz grada uvjeravaju - sve se može zamijeniti i nitko neće nositi već nošeno.

5.9.2017.
18:50
VOYO logo

Da bi predizborno obećanje Milana Bandića bilo još apsurdnije - među 23 000 učenika u Zagrebu iz 48 škola - našli su se i oni učenici koji nisu obvezni uniforme i nositi. 

Svi u plavom. 300-tinjak učenika Osnovne škole Fran Krsto Frankopan odlučilo se za uniforme, dok je drugih sto reklo NE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S početkom godine prvi problemi:  uniforma i obuća jednima premala, drugima prevelika. U ovoj školi učenici se javljaju, a učiteljice popisuju komu je što veliko ili malo - pa će mijenjati.

Za uniforme je do sad potrošeno oko 2 milijuna kuna, a osigurano 10. Iz grada uvjeravaju - sve se može zamijeniti i nitko neće nositi već nošeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu uniforme male, ne brinite. Ima ih dovoljno. Ima dovoljno potrebitih brojeva. 23 000 zagrebačkih osnovaca su dobili uniforme, dobili su papuče. Očekujemo samo da će se i druge škole, drugi razredi odlučiti za školske odore", izjavio je Ivica Lovrić, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje.

Jedna od osoba koja je cijelo ljeto šivale uniforme je Mirsada koja boluje od mišićne distrofije, u kolicima je 15 godina, ali to je ne sprječava da na odore precizno šiva ambleme svake škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po meni je to veliko zadovoljstvo. Da znam da sam ja tomu pridonijela. Da djeca nose ono što znam da sam ja radila - da osobe s invaliditom rade uniforme za sve škole", kazala je Mirsada Trbović, zaposlenica u URIHO-u.

Učenici iz Osnovne škole Petra Preradovića izabrali su svoje uniforme. Od grada su dobili jednu hudicu, dvije majice kratkih rukava, jednu dugih i šlape. Ako roditelji žele još mogu kupiti u dućanu URIHA u Držićevoj 1. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako učenici iz bilo koje škole u Hrvatskoj žele izgledati ovako mogu se javiti URIHO-u.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo