Prometna nesreća ministrice /

Djevojčica neoprezno prelazila cestu, a u cijeloj ulici nema pješačkog prijelaza: 'Nitko nije pazio'

Policija za sada nije podnijela prijavu za izazivanje prometne nesreće

10.3.2019.
18:25
VOYO logo

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac o nesreći u kojoj je sudjelovala vozeći bez valjane vozačke dozvole, a u kojoj je ozlijeđena djevojčica, izbjegava javno komunicirati. Oglasila se tek putem svog Facebook profila.

Uz to što je izrazila žaljenje, zbog kršenja Zakona ne misli da je dužna ponuditi ostavku. Također ne nudi objašnjenja zašto vozačku nije produljila. Nema ni informacije kojom je brzinom vozila, tek da nije bila pod utjecajem alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijeloj ulici nema pješačkog prijelaza

Zanimljiv je i detalj da policija tvrdi da je djevojčica neoprezno prelazila cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza - a u cijeloj ulici ga uopće nema. 

Susjedi ministrice Žalac iz ulice Ćirila i Metoda u Vinkovcima još prepričavaju prometnu nesreću koja se dogodila jučer ujutro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je u crkvi gdje je bio vjeronauk ili pjevanje i pretrčala je iza žbuna. Ima tamo žbun, ona ju nije vidjela, a mala je pretrčala preko i odletjela pod auto. Nitko nije pazio", kazali su susjedi.

Djevojčica je jučer operirana, ministrica ju je sinoć posjetila u Osječkoj bolnici no kamere je izbjegla. Oglasila se tek na društvenim mrežama.

O nesreći tek šturo policijsko izvješće

O nesreći tek šturo policijsko izvješće u kojemu nedostaju odgovori na nekoliko pitanja: zašto je vozačka dozvola bila nevažeća, kojom je brzinom ministrica vozila i postoje li tragovi kočenja.

Ulica u kojoj se dogodila nesreća dugačka je više od kilometra, nema niti kolničke trake te niti jedan pješački prijelaz. Kako onda prijeći na drugu stranu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pješaci smiju prelaziti tu cestu, ali na način da moraju paziti da ne ometaju promet vozila", kazao je Marko Ševrović iz Europskog instituta za ocjenu sigurnosti cesta.

Ali i vozači na takvoj ulici moraju prilagoditi brzinu

"Hrvatski zakon kaže ukoliko naseljeno mjesto nema prometnog znaka, ograničenje je 50 km/h. I to je ono što već godinama struka upozorava da bi morali redefinirati taj prometni propis i reći da bi stambene ulice trebale biti 30 km/h", rekao je Ševrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se ustvari dogodilo pokazat će rezultat očevida Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima, koje mora uzeti u obzir sve okolnosti ove nesreće i odlučiti hoće li se pokretati ikakav postupak. Policija za sada nije podnijela prijavu za izazivanje prometne nesreće.

Kako je ozljeđena djevojčica?

Djevojčica je dobro i to je ono što je najvažnije. Operacija je prošla dobro te se ona oporavlja. Djevojčici su dozvoljene i posjete, tako su je osim ministrice Žalac posjetili i njeni najbliži.

"Jučer u poslijepodnevnim satima učinjena je repozicija prijeloma potkoljenice, u sedaciji koja nije bila dugotrajna. Uspješno smo reponirali ulomke potkoljenice i dalje se očekuje nastavak s konzervativnim tretmanom. Zahvat je protekao uredno, rutinski i bez komplikacija. Djevojčica je danas nakon vizite bila dobro raspoložena, dobrog općeg stanja i kroz ovaj tjedan, ako ne bude ništa nepredviđeno, mogla bi na kućno liječenje", kazao je liječnik Krešimir Ivković.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo