PREDSJEDNICA U SLAVONIJI /

Dječja povorka na Vinkovačkim jesenima: Predsjednica Grabar-Kitarović nije skidala osmjeh s lica

Dvije i pol tisuće mališana u šezdeset folklornih skupina od malena su odgajani kako čuvati tradiciju i kulturu

15.9.2019.
19:05
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, peti puta kao pokroviteljica, posjetila je tradicionalne 54. Vinkovačke jeseni, ali zbog puta u Ameriku nije prisustvovala finalu, već dječjoj povorci.

No i sama se uvjerila da su male šokice i bećari jednako glasni kao i oni odrasli, od kojih su učili kako očuvati hrvatske običaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S posebnom čašću danas Vinkovačkim jesenima predajem povelju Republike Hrvatske za očuvanje hrvatske tradicije, kulture i narodnog bogatstva", rekla je predsjednica, a zatim je krenula šarena dječja povorka puna pjesme i veselja.

Nije skidala osmjeh s lica

Dvije i pol tisuće mališana u šezdeset folklornih skupina od malena su odgajani kako čuvati tradiciju i kulturu. Premladi su za rakiju, ali ne i za nošnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa i sama predsjednica nije skidala osmijeh s lica, jer je mladost tek propupala u čuvare kulture. "Tradicije koja se njegovala kroz sve ove godine, kroz pjesmu, ples, ali i ruho koje ćete odjenuti, a koje su radile tijekom dugih jesenskih i zimskih noći ruke koje su bile umorne od rada na poljima, ali nisu odustajale od svoje tradicije", kazala je predsjednica. 

Pa i roditelji mijenjaju Vinkovačke jeseni za sat povijesti. "Danas smo došli na Vinkovačke jeseni podržati baštinu i tradiciju, lijepo je što se nastavlja tradicija koju su naše bake utkale u nas sve skupa", kazala je Vinkovčanka Ivana Filipović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo