rat zbog asistenata /

Divjak uzvratila na Bandićeve uvrede: 'Prljavim i niskim napadom prešao je svaku granicu'

Image
Foto: Pixsell

Rat između Blaženke Divjak i Milana Bandića se nastavlja

19.9.2019.
14:12
Pixsell
VOYO logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak odgovorila je na izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je na aktualnom satu Gradske skupštine rekao da  nema nikakvog sukoba između njega i ministrice obrazovanja te da je "to što ona ne zna i ne razumije svoj posao - premijerov problem".

"Gospodin Bandić je na aktualnom satu Gradske skupštine prljavim i niskim napadom, koristeći problematiku djece s teškoćama, prešao svaku granicu tolerancije“, rekla je u reakciji na izjave gradonačelnika Bandića ministrica Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, gradski zastupnik apelirao je na gradonačelnika da pomogne djeci s poteškoćama u razvoju koja od Ministarstva znanosti i obrazovanja nisu dobila rješenje za pomoćnike u nastavi i da se dogovori s ministricom Divjak kako zagrebački školarci ne bi ispaštali zbog mogućih sukoba između njegove stranke i resorne ministrice.

„Umjesto da počisti u svom dvorištu, kao osnivač škola koji također ima odgovornost oko problematike dodjele pomoćnika u nastavi, on nastavlja s napadima na sustav odgoja i obrazovanja koristeći se primitivnim metodama,“ istaknula je Divjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, neki od zahtjeva za pomoćnicima u nastavi od Grada Zagreba stigli su u Ministarstvo čak i nakon početka školske godine (18. rujna i 17. rujna).

„Od početka mandata suočavam se s napadima i uspješno branim sustav od raznih sumnjivih ideologija i partikularnih interesa tako da sigurno ni sada neću dopustiti da se na ovakav način ugrožava sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj“, istaknula je ministrica Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo