PRIMJER OSTALIMA / Divjak: 'U mojem slučaju politička odgovornost imala bi i odgovornost poruke mladima'

Važno je da i ministrica, a posebno premijer, preuzimaju političku odgovornost i da je, u tom smislu, stvar zaokružena, poručila je

12.3.2019.
12:43
VOYO logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je, odgovarajući na pitanje novinara smatra li da je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Gabrijela Žalac zbog vožnje s nevaljanom vozačkom dozvolom trebala podnijeti neopozivu ostavku, rekla kako bi u njezinom slučaju, kao ministrice obrazovanja, preuzimanje političke odgovornosti imalo i odgovornost poruke prema mladima.

"Važno je da i ministrica Žalac, a posebno premijer, preuzimaju političku odgovornost i da je, u tom smislu, stvar zaokružena", rekla je ministrica Divjak novinarima u Hrvatskom saboru nakon dodjele Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2018. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikako ne mogu govoriti u tuđe ime. Svatko može govoriti samo u svoje ime kad bi bio u sličnim okolnostima. S obzirom na to da su okolnosti takve da sam ja ministrica znanosti i obrazovanja, kod mene je možda malo jasnija pozicija da ta politička odgovornost ima i odgovornost poruke prema mladim ljudima", poručila je Divjak.

Ministrica Žalac u subotu je u Vinkovcima udarila 10-godišnjakinju koja joj je istrčala pred auto, nakon čega je utvrđeno da je ministrica vozila s vozačkom dozvolom koja je istekla prije gotovo tri godine. Ponudila je ostavku premijeru Andreju Plenkoviću, ali je on nije prihvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo