DIVJAK O POVRATKU U ŠKOLSKE KLUPE: / 'Svi učenici trebaju doći, osim ako ih roditelji ispričaju. Lepeza isprika je široka'  

Image
Foto: Marko Prpić / PIXSELL

'Škole su sigurne na jednaki način kao da su djeca kod kuće, ali je bolje učiti u školi pogotovo za ovaj uzrast od prvog do četvrtog razreda.

24.5.2020.
19:05
Marko Prpić / PIXSELL
VOYO logo

O tome kako će jedna od najizazovnijih školskih godina biti privedena kraju te kako će izgledati sutrašnji povratak učenika u škole, u Dnevniku N1 televizije govorila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

"Škole su sigurne na jednaki način kao da su djeca kod kuće, ali je bolje učiti u školi pogotovo za ovaj uzrast od prvog do četvrtog razreda. Svi učenici trebaju doći sutra u školu, osim kad ih roditelji ispričaju, a lepeza isprika je malo veća nego u normalnoj situaciji", rekla je ministrica Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OHRABRUJUĆE VIJESTI ZA RODITELJE KOJI ŠALJU DJECU U ŠKOLU; Stigli rezultati novog istraživanja: /

Evo koja je vjerojatnost zaraze

Image
OHRABRUJUĆE VIJESTI ZA RODITELJE KOJI ŠALJU DJECU U ŠKOLU; Stigli rezultati novog istraživanja: /

Evo koja je vjerojatnost zaraze

Epidemiološka stuacija bolja nego prije dva tjedna

Ministrica kaže da je epidemološki okvir puno drugačiji nego u odnosu na prije dva tjedna i da je u Hrvatskoj ona sada dobra. Odbacila je kritiku da je prije dva tjedna prebacila odgovornost na roditelje i podsjetila da je epidemiološki okvir bio takav da su djeca morala ispuniti određene uvjete kako bi smjela doći u školu.

Vjeruje da će veliki dio od 140.000 učenika od prvog do četvrtog razreda sutra doći u školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mlađima treba više potpore pa oni idu prvi'

Na pitanje zašto niži, a ne viši razredi i srednje škole kaže da ova situacija zahtijeva više prostora i veći razmak uz odvojene razredne grupe, a za to je potrebno imati infrastrukturu, a u većini naših škola to nije moguće napraviti jer neke već rade u dvije ili tri smjene.

"Čak 22 europske države vraćaju učenike postupno, jednako kao i Hrvatska. Mlađima treba više potpore pa oni idu prvi, a i nastava na daljinu je drugačija za sedmaša nego za nekoga iz drugog razreda, a kada imamo uvjete dobro je da se stručne osobe posvete najmlađima i da se neke stvari isprave i nauče."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdila je da viši razredi i srednje škole neće natrag u klupe, osim ako imaju maturu ili popravne.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo