AFERA U TROGIRU / Snimka sve otkriva: Direktor Holdinga snimljen kako uzima novac od HDZ-ovca Brkana

'Prvih 600 eura Miliću sam poslao po sinu Jakovu, a onda su uslijedile mjesečne isplate', priča Brkan

18.5.2017.
9:10
VOYO logo

"Mjesecima sam davao mito, nekad u kunama, nekad u eurima, tisuće su u pitanju a sada sam odlučio progovoriti jer mi je dosta, ne mogu više. A još kad sam vidio da se čovjek koji me reketario kandidirao za gradonačelnika, mrak mi je pao na oči", za Slobodnu Dalmaciju ispričao je trogirski poduzetnik Vinko Brkan.

Riječ je o 67-godišnjem rođaku nekoć jednog od najmoćnijih trogirskih političara i vlasniku tvrtke za pražnjenje septičkih jama, građenje i ekološku zaštitu, odnosno za prikupljanje i otkup željeza i obojenih metala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje je tvrdnje potkrijepio snimkama, fotografijama i videozapisom na kojima se vidi kako daje snop novčanica, tehničkom direktoru Trogir Holdinga Ivi Miliću, koji je četiri godine proveo na mjestu dopredsjednika trogirskoga Gradskog vijeća i kojega je Hrvatska konzervativna stranka, nakon što je u nju prešao iz HSP-a AS, predložila kao gradonačelničkoga kandidata na izborima.

"Sin Jakov mi je radio u Trogir Holdingu, suspendirali su ga nakon što je prijavio inspekciji neke stvari, a vratili su ga na posao nakon što je Ivo Milić, tehnički direktor Holdinga, od mene tražio da mu dadem prvo 10.000 kuna, a potom i 3000 kuna", priča Brkan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, na tome nije stalo. Od prošlog lipnja do ovogodišnjega travnja svaki mjesec je davao novac u zamjenu za korištenje gradskog odlagališta otpada, a činio je to iako njegova tvrtka ima valjani ugovor s Trogir Holdingom.

"Bili smo na kavi u Marini kad mi je Milić rekao da ću njemu na ruke svaki mjesec davati novac i da ću imati zeleno svjetlo za korištenje deponija", otkriva Brkan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvih 600 eura Miliću sam poslao po sinu Jakovu, a onda su uslijedile mjesečne isplate od redom 400 eura, 300 eura, 2000 kuna, 2500 kuna, 2000 kuna, 300 eura, 1500 kuna, 2000 kuna i zadnja od također 2000 kuna", otkriva Brkan, dodavši da je ima izbor - ili plaćati, ili pustiti da mi posao propadne, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo