PRIPREMAJU MODELE / Direktor HEP-a u RTL-u Danas otkrio kako će subvencionirati troškove građana za struju

RTL-ov reporter Boris Mišević kazao je da su na brdu iznad Petrinje strahovito osjetili novi potres jačine 5 stupnjeva

6.1.2021.
19:42
VOYO logo

Ono što još uvijek neki čekaju na potresom pogođenom području je struja. HEP-ove ekipe, 150 radnika su na terenu, otklanjaju kvarove, a već danima, bez naknade, rade i na priključivanju mnogih kontejnera i mobilnih kućica. 

RTL-ov reporter Boris Mišević kazao je da su na brdu iznad Petrinje strahovito osjetili novi potres jačine 5 stupnjeva. Pokazao je kako HEP-ovi radnici ugrađuju struju u kontejnere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U RTL-u Danas gostovao je direktor HEP-ova distribucijskog područja Sisak Mario Štajduhar. Kazao je da se struja spaja po dva modela. "Ako je kontejner na parceli kuće, onda se spaja na postojeći priključak objekta koji je oštećen. A ako se radi o kontejnerskom naselju na parceli jedinice lokalne uprave i samouprave, onda se po zahtjevu grada ili općine priključuje cijelo naselje na jedan priključak pa se povezuju kontejneri u naselju. 

Na pitanje hoće li HEP pronaći model da građani ne moraju platiti struju. "U pripremi je model kojim će se definirati način subvencioniranja troškova električne energije za korisnike mreže kojima su objekti oštećeni u ovom katastrofalnom potresu", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovisno o stupnju oštećenja definirat će se model subvencioniranja troškova", rekao je. Stopirane su ovrhe i isključenja iz mreže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo