neobična situacija / Devet godina bio je na čelu Konzuma, a DORH ga je previdio u istrazi o aferi u koncernu

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Pošto je najavljeno proširenje istrage, lako je moguće da se Knezovo ime kasnije nađe na popisu optuženih

19.10.2017.
8:49
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Darko Knez jedini je koji je unazad zadnje dvije godine sjedio u Upravi Agrokora, a koji nije priveden u sklopu velike afere u ovom koncernu. Čak 17 godina radio je u Todorićevom carstvu. Od tih 17 njih devet proveo je na čelu Konzuma. Član Uprave Agrokora bio je svega šest mjeseci, ali i to se pokazalo dovoljnim da se pojavi u, kako se sada zna, lažiranom financijskom izvješću za 2015. godinu, piše tportal.

Iako su privedeni svi koji su u posljednih godinu dana sjedili u Upravi koncerna Agrokor, Darko Knez jedini nije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj koji vodi DORH fokusiran je na Agrokor d.d. i tereti 15 oumnjičenih na čelu s Ivicom Todorićem da su od 2006. godine lažirali poslovne rezultate radi dobivanja novih multimilijunskih kredita i proširenja poslovanja, a navodno se radi o iznosu od preko 700 milijuna kuna. 

U ovom kontektu Todorića se tereti da se okoristio za 100 milijuna kuna otkupljujući dionice Agrokora novcem samog Agrokora, a u tome su mu, drži DORH, pomagali i ostali osumnjičeni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čini se da nije bilo dovoljno dokaza da se podigne optužnica protiv Darka Kneza, koji je na čelu koncerna proveo tek šest mjeseci, pa odvjetništvo ne smatra da je ovaj mogao sudjelovati u obmanama.

Doduše, najavljeno je proširenje istrage, pa je lako moguće da se Knezovo ime kasnije nađe na popisu optuženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Knez je karijeru u koncernu započeo kao pomoćnik Ljerke Puljić, a na čelu uprave Konzuma bio je od 2007. do 2015. godine, piše tportal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo