NISU GA ZVALI NA SASTANAK /

Detalji svađe gradonačelnika Petrinje Dumbovića i Stožera: 'Jesi li dobio mail?'

Gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića naljutilo je što nije bio pozvan na sastanak Stožera za obnovu

6.1.2021.
18:29
VOYO logo

Gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića naljutilo je što nije bio pozvan na sastanak Stožera za obnovu, a žestoko je napao i Crveni križ koji optužuje da ne osigurava dovoljno toplih obroka.

Uskoro mu je stigao odgovor. Iz Stožera poručuju da nitko neće ostati zaboravljen, a iz Crvenog križa Dumbovića optužuju da - stvara kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok premijer za demontiranje države optužuje medije, na terenu nastaju novi sukobi. Gradonačelnik Petrinje danas udara po Crvenom križu koji, prema njemu, ne osigurava dovoljno hrane.

"Ako nemaju topli dom, moraju imat toplu hranu. Ako je CK dobio skoro 40 milijuna na račun, na račun ovih gradova, onda o njima mora voditi brigu. Tu mora spavat predsjednik, a ne se oslonit na volontere", kazao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGAO MU ODGOVOR CRVENOG KRIŽA /

Svađa Stožera i gradonačelnika Petrinje! Dumbović: 'Ako je Crveni križ dobio 40 milijuna kn, onda mora voditi brigu'

Image
STIGAO MU ODGOVOR CRVENOG KRIŽA /

Svađa Stožera i gradonačelnika Petrinje! Dumbović: 'Ako je Crveni križ dobio 40 milijuna kn, onda mora voditi brigu'

Gradonačelniku je odgovorio prozvani izvršni predsjednik Crvenog križa. Iz te organizacije ističu da su u posljednja 24 sata pripremili više od 19 tisuća obroka za stradale i volontere.

"Ovo ponašanje gradonačelnika pokazuje koliko je nedorastao ovoj situaciji. Mi moramo razmišljati dugoročno, moramo znati da će ova operacija biti iznimno duga i teška i ovakve izjave sigurno ne doprinose miru i spokoju kod građanstva", kazao je Robert Markt. 

Iako je jedna od uloga Stožera na čelu s potpredsjednikom Vlade Medvedom da sasluša probleme lokalnih čelnika i uskladi institucijei službe na terenu, Dumbović danas nije dobio priliku potužiti se na Crveni križ jer je mislio da na Stožer nije bio pozvan.

"Jednostavno nisam dobio. I, evo, pokazujem, nisam dobio. Ni na grad Petrinju ni na Darinko Dumbović gmail.com", kazao je Dumbović da nije dobio mail. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam dana od potresa nestaju i donacije u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama.

"Pomalo sada nedostaje i određenih konzervi i drugih prehrambenih artikala, a ovakva situacija će prema procjenama ovog Stožera, u ovakvim uvjetima trajati još sigurno dva, tri mjeseca", kazao je župan sisačko-moslavački Darinko Dumbović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do posljepodneva prijavljeno je 22 061 oštećenje na objektima od kojih je 8 700 pregledano, od čega 4.500 neuporabljivih. Na terenu je i dalje jedan od glavnih problema nestašica kontejnera i kamp - kućica. Dosad ih je, što privatnim donacijama, što od strane države nabavljeno oko 300, a još je više od 780 zahtjeva.

"Danas u riječkoj luci očekujemo 30 tih kontejnera koje ćemo zaprimiti. Kao priprema postavljanja tih kontejnera imamo stanje takvo da moramo probijati i ceste, provesti pripremu za postavljanje tih kontejnera kako bi oni bili postavljeni na odgovarajuća mjesta", kazao je ministar Tomo Medved. 

Očekuje se i nabavka grijanih šatora. "Možda to neće biti za jednu obitelj, možda će biti za više obitelji. Imaju sada šatori koji imaju po 7, 8 soba i bit će dopremljeni već sutra, prekosutra na teren", kazao je Žinić.

Do tad će noći koje postaju sve hladnije dio građana bez krova nad glavom i dalje provoditi u automobilima i na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo