Analiza Damire Gregoret / Detalji iza zatvorenih vrata: 'Zvuči nevjerojatno, no nitko se nije uključio u raspravu o Brkiću'

Zašto premijer Andrej Plenković još uvijek šuti?

23.4.2019.
18:50
VOYO logo

Vrh HDZ-a saslušao je potpredsjednika stranke Milijana Brkića u slučaju kaznene prijave policije zbog presretanja e-mailova bivše Brkićeve supruge i još triju žena.  

"Živ sam i zdrav i nema nikakavog odstupanja", poručio je Brkić nakon višesatnog susreta s čelnicima HDZ-a koji, kažu, sada čekaju da institucije odrade svoj posao. Plenković i Jandroković, kada je o Brkiću riječ, ni na jedno pitanje ne odgovaraju konkretno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put s kaznenom prijavom i otvorenim istraživanjem samouvjereno je stigao u HDZ. Tri sata nakon razgovora sa stranačkim vrhom i šefom stranke bio je manje rječit nego je bi kada je stigao u prostorije stranke.

"Sve je super, kao što vidite živ sam. Razmišljate li vi o toj opciji koja se spominje da odete iz HDZ-a? Nikada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da su odnosi u stranci prema drugom čovjeka različiti jasno je već duže vrijeme. Da postoje dvije struje nehotično je potvrdio i politički tajnik Lovro Kuščević: "Sad ćemo vidjeti fino što ima reći jedna strana, što ima reći druga strana, pa ćemo vidjeti".

Istovremeno, stranka je spremna na zahtjev DORH-a skinuti Brkiću saborski imunitet. No očito se ništa neće poduzimati prije podizanja optužnice. Na poziciji Plenkovićevog zamjenika i potpredsjednika stranke Brkić tako ostaje do daljnjega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada na tim pozicijama ostaje, ali da one nisu ugrožene, vjerojatno bismo dobili odgovore predsjednika Vlade i predsjednika Sabora, odnosno predsjednika HDZ-a i glavnog tajnika HDZ-a kojh sada još uvijek nema.

Iako smo se nadali da će danas, za vrijeme uže sjednice Predsjedništva stranke, napokon nešto reći o slučaju Brkić, to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na niti jedno pritanje, kao ni na ono o sudbini Milijana Brkića u stranci, nisu dali konkretan odgovor. Nisu željeli odgovoriti niti na to vjeruju li Brkiću. Govoreći o samoj proceduri, jednostavnija je ona u slučaju potpredsjednika Sabor nego ona zamjenika predsjednika stranke. Zbunjuje i činjenica da je Plenković danas prvi put otvorio tu temu i to na užem Predsjedništvu stanke. Pitanje je je li to i posljednji put da raspravlja o Brkiću? 

Ono što odznajemo, što se događalo iza zatvorenih vrata je da se samo Milijan Brkić o toime očitovao. On nije ulazio u detalje same kaznene prijave, no ono što je rekao je da je sve ovo jedna velika hajka. Ono što se čini nevjerojatno, a tako govore informacije koje posjedujemo, nitko se na užem Predsjedništvu nije uključio u raspravu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo