MNOGIMA PROMAKNULO, ALI NE I ŠPRAJCU: / 'Dok melje o sigurnoj Hrvatskoj, Plenković nonšalantno krši Zakon o sigurnosti prometa'

Image

'Vi ćete sad reći da cjepidlačimo, ali to slobodno možete reći policijskoj patroli kad vas zaustavi i vašim nevezanim putnicima odluči naplatiti kaznu od 1000 kuna', poentira Šprajc

24.6.2020.
23:32
VOYO logo

"Sigurnosnoj parodiji nema kraja. Jer, čemu se čuditi ako premijer ili ministar krše epidemiološka pravila, s obzirom na to da do njih ne drže ni oni koji su ih propisali. Ali lako još i za pravila. Neki se ne drže ni Zakona", ističe u svom komentaru Zoran Šprajc i nastavlja:

"Andrej Plenković u njemu govori o sigurnoj Hrvatskoj, sigurnosti hrvatskih ljudi, sigurnosti životinja, cvijeća i proljeća, sigurnosti brda i dolina, sve je sigurno kad se vozite s HDZ-om, govori nam predsjednik HDZ-a koji se u automobilu vozi kroz sigurnu HDZ-ovu Hrvatsku. No istodobno dok u spotu melje o sigurnosti, Andrej Plenković, nonšalantno, kako samo on zna i može, krši Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon je jasan

Naime, gospodin Plenković kroz sigurnu Hrvatsku se vozi nevezan sigurnosnim pojasom kojega je po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, članak 163., stavak 1. putnik obavezan vezati na svakom sjedalu na kojem je ugrađen sigurnosni pojas.

Dakle, bez obzira što je riječ o stražnjem sjedalu automobila i na njemu je po zakonu obavezno vezanje sigurnosnog pojasa, a koliko nam se čini Andrej Plenković se ne vozi u Wartburgu ili Moskviču koji nemaju ugrađen sigurnosni pojas na stražnjim sjedalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa bismo, dakle, mogli zaključiti da predsjednik HDZ-a umjesto sigurne Hrvatske zapravo promovira kršenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pazi se čak i u filmovima o Jamesu Bondu

Vi ćete sad reći da cjepidlačimo, ali to slobodno možete reći policijskoj patroli kad vas zaustavi i vašim nevezanim putnicima na stražnjem sjedalu odluči naplatiti kaznu od 1000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, znam da zvuči nevjerojatno, ali to se događa, dogodilo se i mom kolegi u redakciji, njegov suputnik se na tu foru, "nemojte cjepidlačiti" kod policije, nije izvukao - doduše nije bio premijer, tko mu je kriv.

Inače, na to da se treba vezati i na zadnjem sjedištu automobila paze i holivudski filmaši, kako ih se ne bi optužilo da šalju krive društvene poruke. Tako recimo u filmu o Jamesu Bondu, "Skyfall" u dvije scene se pokazuje kako se na stražnjem sjedalu čak veže i šefica britanske obavještajne službe MI6, koju glumi Judi Dench.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ok, tko će gledati sve te strane filmove i razumjeti njihove poruke o sigurnosti, imamo mi svoje spotove i filmove o sigurnosti, stvari sigurno nisu tako loše kako izgledaju," zaključuje Šprajc.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo