Okupili se rukometaši / 'Deset kandidata za medalju - ali Hrvatska može puno i protiv velikih sila; Duvnjak će biti spreman'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Na najneizvjesnijem prvenstvu zadnjih godina, možda i u povijesti - deset reprezentacija, slažu se svi, može ući u krug medalja

18.12.2017.
13:27
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Francuska, Njemačka, Španjolska, skandinavski tercet. Popis uvijek počinje od njih, najvećih europskih rukometnih sila i favorita na svakom prvenstvu. Negdje među njima uvijek je Hrvatska. Gdje će biti ovaj put u srazu s velikima koji imaju dobro građene sustave iza kojih stoji znatno više novca?

Četiri-pet ekipa može očekivati zlato. Francuska, Njemačka, Danska su prve među njima, nadamo se i mi. Zlatko Saračević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvenstvo će svakako biti izjednačeno. Imamo jedno deset ekipa koje mogu računati ne medalju. Za zlato je malo manje kandidata, ali opet ima četiri-pet ekipa koje mogu očekivati da će biti zlatne. Normalno Francuska, Njemačka, Danska, nadamo se i mi", kazao nam je izbornikov pomoćnik Zlatko Saračević tijekom okupljanja reprezentacije, koja je nedugo kasnije otputovala u Ivanić-Grad gdje će odraditi prvu fazu priprema za Europsko prvenstvo na domaćem tlu.

"U periodu do Nove godine radit ćemo na fizičkoj spremi. Pripremit ćemo ekipu koliko možemo. Znamo što nas čeka. Molimo Boga da se netko ne ozlijedi. Ako budemo kompletni bit ćemo opasni", istaknuo je Saračević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljno sam pratio Duvnjakov povratak. Zabio je protiv Flensburga četiri gola. Bit će spreman Filip Ivić

Pitanje svih pitanja je stanje Domagoja Duvnjaka, koji se početkom ovog mjeseca vratio u "pogon" nakon sedam mjeseci stanke zbog operacije koljena. "Informacije su da je sve u redu. Igrao je nekoliko utakmica, protiv Flensburga jer zabio čak četiri gola. Vjerujemo da će biti pravi", kazao nam je Filip Ivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kormilar pun ideja

Dobro raspoloženi Lino Červar po običaju je najavio borbu, krv, znoj i suze - s njim prvim na čelu. "Ja sam kormilar, moram biti primjer svima. Neću biti bahat i reći da ciljamo na zlato, jer neki imaju jače argumente od nas u zadnjih sedam godina, ali ne idemo s bijelom zastavom. Borba je jedino čime se vodimo", rekao je izbornik Lino Červar, citiravši Josea Mourinha. 

Igrači moraju igrati obranu kao da su prijatelji jedan drugom - ginuti za drugog. Lino Červar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što on kaže: ne postoji zasebno fizička, mentalna, kondicijska priprema, nego sve se gradi zajedno. Tako ćemo i mi. Fokus će biti na obrani. Igrači moraju igrati obranu kao da su prijatelji jedan drugom - ginuti za drugog. Cilj je da u prvoj fazi priprema aktiviramo igrače fizički, tehnički, taktički i psihički. Radit ćemo na svemu, od individualnog rada i grupnog rada na dalje. Imam mnogo ideja", istaknuo je izbornik.

Sedmorica igrača priključit će se u idućim fazama priprema. ''Sigurno da otežava to što nismo svi od početka zajedno, možda čak više zbog toga što nema Jakova Gojuna i Marka Kopljara koji su nam bitni u obrani. Bit će malo dana, ali takva je situacija. Mislim da smo čak mi i jedini počeli pripreme ranije, druge sve reprezentacije počinju kasnije, ali prvenstvo je doma, ulog velik tako da ćemo malo istrpjeti, nema veze'', rekao je Ivan Stevanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon predbožićne faze priprema u Ivanić-Gradu, reprezentacija odlazi u Split, gdje će petog dana iduće godine odigrati jedinu prijateljsku utakmicu, protiv Crne Gore. Početak Europskog prvenstva bit će 12. siječnja - Hrvatska protiv Srbije.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo