nije ih štedila / Đerek prozvala Puljka, kaže da grad ne vodi on nego PR savjetnik, takozvana 'žetončina'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Maja Đerek je postala teret za ono što želimo ispuniti u Splitu i za što smo dobili povjerenje građana, zbog toga sam donio odluku o pokretanju postupka o težoj povredi službene dužnosti pred službeničkim sudom i do tada će biti suspendirana. Nedopustivo mi je da kao gradonačelnik o politikama grada saznajem iz medija", poručio je jučer splitski gradonačelnik

29.7.2023.
15:55
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Pročelnica za gradsku imovinu Maja Đerek, za koju je splitski gradonačelnik objavio da je suspendirana, jer je "napravila udar na instituciju gradonačelnika", u subotu je uzvratila optužbom da Puljak ne upravlja sustavom kojeg formalno vodi nego da to čini njegov PR savjetnik. 

"U tom sustavu na vrhu, idejom i riječima, nije Ivica Puljak, nego njegov osobni PR savjetnik - Jurica Galešić," priopćila je Đerek. Tvrdi kako je osobno svjedočila da Galešić formira ideje, mišljenje i riječi Puljku te da je s vremenom shvatila kako je upravo on ključna figura Splita - PR stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Po njenim riječima, radi se o čovjeku koji je godinama radio PR i savjetovao Silvana Hrelju, "žetončinu" kako sam sebe naziva, te javno branio izglasavanje proračuna vlade Andreja Plenkovića.

Image
'IZAŠLA IZ INGERENCIJA' /

Puljak: 'Đerek je prekoračila ovlasti. Postala je teret, pokrenuli smo postupak o povredi službene dužnosti'

Image
'IZAŠLA IZ INGERENCIJA' /

Puljak: 'Đerek je prekoračila ovlasti. Postala je teret, pokrenuli smo postupak o povredi službene dužnosti'

"Čovjek takve biografije i sa suradnjom s HDZ-om, nažalost, stoji iza svih odluka i riječi Ivice Puljka," tvrdi Đerek. Navodi i kako je upravo Galešić sredinom ožujka izjavio kako će nju medijski diskreditirati, etiketirati kao osobu s kojom nitko ne može surađivati tako da Ivici Puljku to pričini najmanju političku štetu te, kako će "pustiti svakakve laži o meni osobno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Sve to samo iz razloga jer sam tada pisanim putem obavijestila nadređene o zatečenom nezakonitom kaosu i kako se ne poduzimaju mjere da se isprave stvari. Vjerojatno je Juricu Galešića dodatno iritiralo moje konstantno odbijanje političkog angažmana i inzistiranje da njegov PR ne može voditi moj odjel i struku, a o čemu sam i pisanim putem dostavila očitovanje," ističe  Đerek.

Po njenom tumačenju, nakon najave dodjele 34 stana za najpotrebitije obitelji te da se fond socijalnih stanova poveća, gradonačelnik ju, kako je navela, "naprasno smjenjuje." Đerek kaže da Puljak  govori neistinu izjavljujući da je o njenom prijedlogu o ukidanju kadrovskih stanova saznao putem medija. Ona tvrdi  da je o tomu gradonačelnika izvijestila pisanim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đerek u opširnom priopćenju, između ostalog, navodi kako Puljak ne poznaje Pravilnik kojeg je napravio njegov zamjenik Bojan Ivošević. Za Ivoševića navodi da laže u svojim istupim oko njene ideje o ukidanju kadrovskih stanova. Navodeći da Puljak njeno bolovanje želi iskoristiti da ju se ušutka, Đerek najavljuje "sutra ćemo razjasniti i neke stvari oko slučaja Noštromo i Small Mall te slučaja kazni za kanalizaciju u Vili Dalmaciji, kako se štite HDZ i Kerumovi kadrovi u gradskoj upravi te o potrebi da se cenzurira pročelnike iako je njihova zakonska dužnost odgovarati na upite javnosti."

Đerek je pozvala HDZ, HGS Željka  Keruma i Slobodnu Dalmaciju da ne staju u njenu, kako je navela "tobožnju obranu." "Oni su dobili novog saveznika, ma koliko god se trudili to sakriti i obmanuti javnost. Ostaje za vidjeti što će ta suradnja još realizirati," poručila je Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Lupali joj na vrata, pokušali provaliti u stan. Splitska pročelnica Maja Đerek prijavila prijetnje

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo