'IZAŠLA IZ INGERENCIJA' / Puljak: 'Đerek je prekoračila ovlasti. Postala je teret, pokrenuli smo postupak o povredi službene dužnosti'

Image

Dodao je da je izašla iz svojih ingerencija te da je nekoliko upozorena da je odluka o kadrovskim stanovima politička

28.7.2023.
12:44
VOYO logo

"Maja Đerek je postala teret za ono što želimo ispuniti u Splitu i za što smo dobili povjerenje građana, zbog toga sam donio odluku o pokretanju postupka o težoj povredi službene dužnosti pred službeničkim sudom i do tada će biti suspendirana. Nedopustivo mi je da kao gradonačelnik o politikama grada saznajem iz medija. Mi nastavljamo s istom praksom uvođenjem reda, ali s drugom osobom", rekao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak na press konferenciji.

Dodao je da je izašla iz svojih ingerencija te da je nekoliko upozorena da je odluka o kadrovskim stanovima politička.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I dalje stojim iz toga da nju i njenu obitelj treba zaštititi od napada. I dalje stojimo iz njenog rada, nisam se miješao u stručni rad. Ona je zakoračila u sferu politike, počela je raditi izvan svojih ovlasti i ja to neću dozvoliti. To je uvod u anarhiju i nered, ovo se dosad nije dogodilo, ni s kim nismo imali problema. Druga stvar je bila neprimjerena komunikacija s javnošću. Ne želim da se gradske službe i službenici svađaju s našim građanima”, rekao je splitski gradonačelnik Puljak navodeći da je neprihvatljivo da su se u javnosti pojavili podaci jedne osobe. Đerek mu je, dodao je, odbila dati dokumentaciju vezanu za taj slučaj.

Uvođenje reda u gradske nekretnine će se nastaviti,rekao je Puljak, ali bez Maje Đerek. Do otkaza ugovora o radu, bit će suspendirana i primati 60 posto plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li mu zamjenik Ivošević rekao “ili ona ili ja”, Puljak kaže: “Bojan s tim nema nikakve veze. On je dužnosnik iz čijeg je resora socijala, to je jedina poveznica. Drugi zamjenik je njen nadređeni. Zamjenik Ivošević nema nikakve veze.”

“Oni koji likuju nad svim ovim su HDZ, HGS i SDP, pa se vidi da je Đerek postupila da podržava odluke oporbe, a ne gradske vlasti, a mi to ne možemo tolerirati”, kaže splitski gradonačelnik i dodaje da se Đerek može baviti politikom ako to želi, ali ne s pozicije službenice u Gradu Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đerek je, kaže, od jutros na bolovanju. Jutros se nisu čuli. Razlog zbog kojeg je Đerek na bolovanju, Puljak, kaže, ne zna.

“Uvođenje reda nije počelo niti će završiti s Đerek. Zahvaljujemo joj na njenom doprinosu. Došla je kao profesionalac na natječaju na koji se jedina prijavila. Prije je bila moja savjetnica i to je bila moja greška”, kaže gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo