Rutenka u Zagrebu / 'Demolirajmo Bjelorusiju da naplatimo Švedsku': Šprem i Džomba uvjereni u 'resetiranje' hrvatske igre nakon poraza

Image

Zemlja Sergeja Rutenke, nekoć ponajboljeg igrača svijeta, spada u drugu rukometnu ligu, ističe Šprem uoči prve hrvatske 'biti ili ne biti' utakmice u zagrebačkoj Areni

18.1.2018.
16:57
VOYO logo

Da bjeloruska rukometna javnost nije nimalo optimistična uoči večerašnje utakmice protiv Hrvatske (20.30) potvrdila nam je jedna od rijetkih njihovih novinarki koja prati reprezentaciju u Zagrebu. "Uspjeh je što smo prošli skupinu i ušli među 12. Sve više od toga je teško očekivati, pogotovo protiv vaše reprezentacije."

Hrvatska se doduše mora resetirati nakon poraza od Švedske, jer svaki kiks u ovom krugu turnira može značiti kraj. "Neosporni smo favorit, od toga ne smijemo bježati. Bjelorusija je druga rukometna liga Europe. Kao što je Mirza rekao, idemo ih demolirati da naplatimo poraz od Švedske", kazao nam je RTL-ov stručni komentator Goran Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marino Marić je "unutra", umjesto Denisa Buntića, što Hrvatska time dobiva? "Standardno je da Červar mijenja tijekom prvenstva. Jako mi je drago što je Marić u sastavu. S njim imamo tri opcije na pivotu, što će nam biti potreno u ovim utakmicama", analizira Šprem.

Ivan Pešić godinama brani u bjeloruskom Meškovu, koji je okosnica njihove reprezentacije. Je li ovo prilika da podigne samopouzdanje jer poznaje dosta igrača? "Ne znam hoće li dobiti puno minutaže, ovisi što će izbornik procijeniti", kaže Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prezime Rutenka i dalje je u bjeloruskom zapisniku, no mlađi brat Džianis, koji igra na desnom krilu,nije ni izbliza na razini kvalitete velikog Sergeja, koji je ovih dana došao u Zagreb. "Sretan je što su Bjelorusi prošli u drugi krug. Dobar je prijatelj s Mirzom, nisu se dugo vidjeli, pa mu je vjerojatno važnije da je zbog toga u Zagrebu", kroz smijeh će nam kazati Šprem.

Bjelorusija je dosad na prvenstvu pobijedila Austrija jedan razlike, da bi u preostala dva porečka kola izgubila od Norveške i Francuske po pet odnosno sedam razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li večeras sve u redu, Bjelorusija će biti samo hvatanje zaleta za iduće dvije utakmice: Norvešku u subotu i Francusku u srijedu.

Utakmica Hrvatska - Bjelorusija počinje u 20.30 sati uz izravan prijenos na RTL-u. Studijsku emisiju pratite od 19.20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo