'NIJE ME UBILO, ALI ME OJAČALO' / Bivši gradonačelnik Petrinje izašao iz pritvora i odmah se prisjetio posrnulog HDZ-ovca: 'Često se sjetim njegovih riječi...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Bivši petrinjski gradonačelnik uhićen je u lipnju u policijskoj akciji sa sinom Darkom te direktorima još triju tvrtki

5.9.2022.
15:12
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nije me ubilo, ali me ojačalo! Ponovo u svom domu i gradu. Hvala svim pravim i istinskim prijateljima koji su pitali za mene i pozdravljali me. Lijep je osjećaj znati da još ima i takvih. A istina uvijek nađe svoj put, u to sam duboko uvjeren!… Teška misija, ali često se sjetim Polančeca kada je za istinu rekao da je voda duboka.

Tim se riječima putem javnosti se putem društvenih mreža obratio bivši petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović nakon što je pušten iz istražnog zatvora gdje je završio 14. lipnja ove godine. a tamo je završio zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši petrinjski gradonačelnik uhićen je u lipnju u policijskoj akciji sa sinom Darkom te direktorima još triju tvrtki, Dejanom Dobrečevićem, Goranom Norkovićem i Zlatkom Zagorcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osnovano se sumnja da je, u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine u Petrinji, I. okr., kao gradonačelnik Grada Petrinje, sa svojim sinom II. okr., kao prokuristom i stvarnim voditeljem poslovanja trgovačkog društva u kojem je osnivač bila supruga II. okr., dogovorio da će u okviru svojih ovlasti poduzimati radnje kako bi tom trgovačkom društvu osigurao dobivanje unosnih poslova od Grada Petrinje, iako je znao da je u provođenju postupka javne nabave dužan biti nepristran i suzdržavati se od postupanja u korist trgovačkih društava najbližih srodnika i njihovih osobnih interesa.

Image
I SVOJIMA JE DAO /

Tko je uhićeni Darinko Dumbović? U uredu je imao jacuzzi, njive mu vrijede 2,5 milijuna kuna, a to je tek početak

Image
I SVOJIMA JE DAO /

Tko je uhićeni Darinko Dumbović? U uredu je imao jacuzzi, njive mu vrijede 2,5 milijuna kuna, a to je tek početak

U tom cilju su I. i II. okr. dogovorili s III., IV. i V. okr. da će njihova trgovačka društva i obrt u postupcima javne nabave naručitelja Grada Petrinje, a koji su od interesa za II. okr. i društvo kojim upravlja, podnositi ponude te po njihovom odabiru prepustiti izvođenje radova navedenom društvu, pri čemu će u građevinskoj dokumentaciji prikrivati da je društvo pod kontrolom II. okr. stvarni izvođač radova", objavio je među ostalim USKOK početkom ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo