JOŠ UVIJEK NEIZVJESNO / Danas sjednica PSP-a: hoćemo li konačno saznati je li Fuchs budući voditelj kurikularne reforme?

Image
Foto: PIXSELL

Podsjetimo, u Banskim dvorima u petak u večernjim satima održan je sastanak premijera Andreja Plenkovića i prvog čovjeka HNS-a Ivana Vrdoljaka

10.4.2018.
8:39
PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković boravio je u ponedjeljak u Mostaru gdje je, odgovarajući na novinarsko pitanje, za utorak, odnosno danas najavio sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja.

"Sutra ćemo imati jednu sjednicu telefonsku PSP-a i donijeti odluku. Odluku ćemo objaviti sutra", kazao je premijer u ponedjeljak navečer, boraveći u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u Banskim dvorima u petak u večernjim satima održan je sastanak premijera Andreja Plenkovića i prvog čovjeka HNS-a Ivana Vrdoljaka na kojem su se trebale snimiti strasti u vladajućoj koaliciji uoči izbora voditelja Ekspertne radne skupine za provođenje obrazovne reforme.

Sastanak je završio oko 23 sata, a Vrdoljak se novinarima obratio s pomirljivim porukama, istaknuvši da je protekao u odličnoj atmosferi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Sastanak u Banskim dvorima završio pomirljivo, Vrdoljak: 'Koalicija je stabilna'

Prema posljednjim neslužbenim informacija kao rješenje čvora u koji su se zapetljali koalicijski partneri HDZ i HNS oko izbora prvog čovjeka u ovom važnom tijelu trebao bi poslužiti Radovan Fuchs - poznati HDZ-ovac i bivši ministar obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proceduru vezanu uz izbor članova i voditelja moramo završiti, a imamo još dva dana. Procedura je pri kraju", kazala je u ponedjeljak ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i dodala: "Što se tiče voditelja, bit će prijedlog, kojeg će članovi PSP-a razmotriti i glasati i onda možemo ići dalje. Očekujem konstruktivnu raspravu i tim u ERS-u koji će davati podršku Ministarstvu u procesu. I po strategiji i zakonu, Ministarstvo vodi cijeli proces obrazovne reforme".

>> Kompromis HDZ-a i HNS-a: Radovan Fuchs novi voditelj kurikularne reforme?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrdoljak je na pitanje je li mu prihvatljiv Radovan Fuchs na čelu Ekspertne radne skupine (ERS), čije se ime spominje u medijima, odgovorio kako mu je prihvatljivo "ono što je prihvatljivo našoj djeci".

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike