kontra svih stereotipa /

Danas je Međunarodni dan žena, a mi vam donosimo inspirativne priče o Hrvaticama koje ruše predrasude

Image
Foto: Thinkstock

Drage žene, nećemo vam čestitati dan žena kao pripadnicama nježnijeg spola jer ste u više slučajeva dokazale da niste samo to

8.3.2018.
9:46
Thinkstock
VOYO logo

Međunarodni dan žena, dan kada slavimo gospodarska, politička i društvena postignuća pripadnica ženskog spola, tradicionalno se obilježava svake godine 8. ožujka. Iako su se žene u demokratskom društvu izborile za ravnopravnost spolova često se ona u praksi ne poštuju.

Upravo zato Dan žena predstavlja podsjetnik na sve ono što su žene dosad postigle te poticaj za sve ono što se još može učiniti, a mi vas podsjećamo na najzanimljivije priče o ženama koje ruše predrasude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva priča je o Andreji iz Varaždinu, ima tri sina, baš ne voli šminku i štikle, ali zato voli kamione. Ona je možda jedina vozačica ralice u Hrvatskoj. Posao koji radi skoro tri mjeseca obavlja, kažu, bolje od muških. Kaže kako se radi o teškom poslu, no ona u tome uživa. Iako je mislila da će biti policajka, školovala se cestovnog tehničara pa tako položila vozački i za kamion. 

Sjećate li se hrabre HGSS-ovke Romine Brumnić koja je trudna 'do zuba' spašavala živote? 37- godišnjakinja iz Pazina jedina je spasiteljica Gorske službe spašavanja u Istri. Već šest godina spašava ljude i životinje s nepristupačnih terena i jama, zajedno s još 15 kolega spasitelja HGSS-a, koliko ih ima u Istri. Romina ima dva sina, a kaže kako joj je ponekad teško uskladiti posao i majčinske obaveze, pa je jednom morala povesti djecu na spašavanje zato što ih nije imala kome ostaviti na čuvanje. Najveća dubina na koju se Romina spustila je jama dubine 250 metara na Velebitu. Više o Romini pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Facebook

Upoznali ste i Davorku Horvat iz Podravine, svećenicu koja ima supruga i dva sina. Ona je prva svećenica u svojoj župi koja ima oko 150 vjernika. Kada skine crnu svećeničku košulju i Lutherov taler, Davorka je prije svega majka. Moderna svećenica voli rock glazbu, kuhanje i izlaske. Aktivna je i na društvenim mrežama i smatra da svećenicima ne treba celibat. Davorka ima punu podršku svojih sumještena i onih iz svoje crkve, ali i onih iz katoličke.

Za kraj smo vam ostavili prvu Hrvaticu koja je preplivala kanal Catalina. O ovoj simpatičnoj 21-godišnjoj Dini Levačić pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo