KRIZA NA IBLEROVOM / Dan prije izbora, SDP potresa 'rat šalabahterima': 'Prljave igre se uvijek moraju prokazati'

Image
Foto: Igor Soban/Pixsell

Na SDP-ovim izborima u subotu glasa nešto manje od 12.000 članova s pravom glasa, što je jedna trećina od donedavnog broja članova

25.9.2020.
8:58
Igor Soban/Pixsell
VOYO logo

Dan prije izbora za novo vodstvo SDP-a, koji se održavaju u subotu po modelu jedan član-jedan glas i na kojima se bira novi predsjednik, te cijelo Predsjedništvo i Glavni odbor, u SDP-u traje "rat šalabahterima".

Image
dan odluke /

SDP u subotu bira svog četvrtog predsjednika: Političke i medijske analize favoriziraju ove kandidate

Image
dan odluke /

SDP u subotu bira svog četvrtog predsjednika: Političke i medijske analize favoriziraju ove kandidate

Ne samo da različiti kandidati imaju različite šalabahtere, nego se kandidati međusobno optužuju i za lažne papiriće s imenima, podmetnute kako bi se neke kandidate pokušalo diskvalificirati, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na broj kandidata za predsjednika, drugi krug je izvjestan, no inženjering je prisutan upravo za mjesta u Predsjedništvu i Glavnom odboru jer su to tijela bez čije podrške niti jedan od kandidata za novog predsjednika ne može stabilno vladati strankom.

Zadarski SDP-ovac Jure Zubčić objavio je jedan šalabahter na kojem se sugerira za koga bi se trebalo glasati za Željka Kolara. Priloženi su čak i brojevi telefona, kao i precizne upute kako osigurati da ljudi od povjerenja nakon glasanja saznaju tko se nije držao dogovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi znaju za probleme u SDP-u. Kažu mi da se 'prljavi veš' ne smije iznositi. Ali prljave igre se uvijek moraju prokazati, ne samo radi SDP-a, već radi društva u cjelini. SDP je tu gdje je upravo radi arhitekata ovakvog sustava", komentirao je šalabahter Zubčić. 

Kolar i njegovi suradnici Mišel Jakšić i Domagoj Hajduković izjavili su jučer kako je šalabahter falsificiran, odnosno podmetnut kako bi se njih ocrnilo. U Kolarovom timu misle da iza svega stoji njegov dojučerašnji suradnik Siniša Hajdaš Dončić, koji je već dugo glavni suradnik Peđe Grbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na SDP-ovim izborima u subotu glasa nešto manje od 12.000 članova s pravom glasa, što je jedna trećina od donedavnog broja članova, i to je možda najbolji pokazatelj krize u stranci. Biraju se sva tijela, a ako u prvom krugu nitko ne dobije iznad 50 posto glasova, tada se 3. listopada održava drugi krug izbora za šefa stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo