ima ih dosta... / Curić je jedan od čak šest Tolušićevih vozača: Evo kako to Ministarstvo opravdava

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Automobile i vozače koriste dužnosnici Ministarstva, odnosno ministar, državni tajnici i pomoćnici ministara'

26.9.2018.
14:29
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u srijedu, komentirajući uhićenje njegova vozača Blaža Curića, jer je navodno osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka, kako očekuje da će "apsolutno svi koji su imali prste u ovoj aferi biti procesuirani i kažnjeni". 

"Nemam tu što komentirati, čuo sam jutros da je uhićen jedan od mojih vozača koji radi u Ministarstvu poljoprivrede koji je, između ostalog, vozio i mene", rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka čast Ministarstvu unutarnjih poslova  i DORH-u, a ja očekujem da će apsolutno svi koji su imali prste u ovoj aferi biti procesuirani i kažnjeni", poručio je Tolušić.

Na upit je li znao da je njegov vozač bio u nekakvoj vezi s Vargom odgovorio je: "Do danas ne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se pokaže da su lažne SMS poruke bile korištene za unutarstranačke sukobe, kaže Tolušić, policija i DORH moraju ispitati sve. "Sve se mora kazniti koji su imali prste u tome, sve koji su krivi", kazao je.

Ono što je zanimljivo da je Tolušić rekao i da je Curić jedan od šest (6) vozača koji ga voze. Pitanje koje se nametnulo je zašto ministar ima čak šest vozača i što to oni rade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva su poručili.

"Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o uvjetima korištenja službenih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstva reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja (NN 37/16 i 59/16) službene automobile i vozače koriste dužnosnici Ministarstva poljoprivrede, odnosno ministar, državni tajnici i pomoćnici ministara, a po potrebi i drugi državni službenici i namještenici Ministarstva poljoprivrede s obzirom na djelokrug i vrstu posla kojeg obavljaju i to isključivo u službene svrhe. U Ministarstvu poljoprivrede radi šest vozača", kazali su nam u Ministarstvu poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo