Čitav politički spektar /

Čudnovata prošlost HOS-a: njihovu odoru nosili Beljak, Petrina, Ivana Šojat...

Image
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Beljak 'poručuje Hasanbegoviću, Bujancu i sličnima koji nisu bili u ratu, a sada se vole pozivati na HOS, da su zadnji koji imaju pravo raditi podjele jer ih nije bilo nigdje kada je bilo najpotrebnije'

4.9.2017.
7:42
Žarko Bašić/PIXSELL
VOYO logo

Kompleksna priča o HOS-u i danas je predmet različitih stavova i interpretacija. Prema nekima, 90-ih su bili rušitelji ustavnog poretka, iako su pucali po Vukovaru, a ne po Zagrebu. Neki, pak, smatraju da su to i danas, donosi Večernji list.

U sastav HOS-a, iz današnje perspektive gledano, uključivali su se ljudi najrazličitijih političkih stavova, koji danas pokrivaju cijeli politički spektar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas gotovo nezamislivo zvuči da je Ivica Đikić, dugogodišnji glavni urednik tjednika Novosti, poželio odjenuti HOS-ovu odoru.

Jednako tako, mnogima nevjerojatno je da se u HOS početkom agresije na Hrvatsku uključio i današnji predsjednik HSS-a Krešo Beljak, koji je prošao nekoliko ratišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje ratovanje u sastavu HOS-a nije imalo nikakve veze s politikom nego isključivo s obrambenim ratom", ističe Beljak, koji "poručuje Hasanbegoviću, Bujancu i sličnima koji nisu bili u ratu, a sada se vole pozivati na HOS, da su zadnji koji imaju pravo raditi podjele jer ih nije bilo nigdje kada je bilo najpotrebnije".

Nekadašnji član HSP-a Stipe Petrina, danas načelnik Primoštena, također se upisao u HOS, a ratovao je u skradinskom zaleđu. 

HOS-ovu odoru nosila je i Ivana Šojat, književnica te HDZ-ova kandidatkinja za osječku gradonačelnicu na zadnjim lokalnim izborima, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo