čuvari folklorne baštine /

CTK Varaždin 'velikim tamburaškim spektaklom' obilježava 70. godišnjicu rada

Image
Foto: Varazdinski.hr

Obilježavanje 70. godišnjice nekadašnjeg KUD-a 'Vilko Jurec' i KUD-a 'Varteks', to jest današnjeg Centra tradicijske kulture Varaždin, započinje velikim autorskim koncertom maestra Siniše Leopolda koji će se održati 21. listopada s početkom u 19.30 u gledalištu HNK u Varaždinu.

19.10.2016.
11:22
Varazdinski.hr
VOYO logo

Siniša Leopold, hrvatski skladatelj, glazbeni pedagog i šef-dirigent jedinog profesionalnog tamburaškog orkestra u svijetu, ove godine slavi 30 godina svojeg umjetničkog rada.

- Maestro Leopold napisao je mnoge kompozicije i tamburaške obrade, koje će prisutni imati prilike čuti na koncertu u petak. Radi se o njegovom autorskom koncertu svih skladbi koje je napisao. Siniša Leopold je na neki način mentor orekstra Centra tradicijske kulture s obzirom na broj skladbi koje je za nas napisao. Upravo je to bio i povod da se krene u organizaciju koncerta na kojem će biti izvedena najpoznatija djela i obrade ovog velikog poznavatelja i stručnjaka u tamburaškoj glazbi. Velika je čast da na obljetnici imamo ovakve goste - istaknuo je Tibor Bün, voditelj Centra tradicijske kulture Varaždin i dodao kako je 'koncert napravljen kako bismo publici prikazali sve ono što radimo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo