NOVI DETALJI O SUMNJI NA KORONAVIRUS U OSIJEKU: /

'Imao je temperaturu, sada je dobro'; Danas u 19 sati sve će biti jasnije

Image
Foto: Pixsell

Pacijent se već pet dana nalazi u bolnici, a sada je u izolaciji

2.2.2020.
14:35
Pixsell
VOYO logo

Jedan muškarac u bolnici u Osijeku nalazi se pod sumnjom da je zaražen koronavirusom, potvrdio je za 24 sata ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Jučer je testiran nekoliko puta i nalaz još nije zaključen rekao je Capak.

Kako neslužbeno doznaje 24 sata napravljena su četiri testa, a danas se rade novi jer se sumnja na zarazu opasnim virusom. Prema neslužbenim informacijama, pacijent se nalazi u bolnici pet dana, a sada je u izolaciji. Capak je kazao i kako je bolnica spremna na virus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je za Jutarnji list kako je od jutra u stalnom kontaktu sa svim relevantnim osobama u osječkoj bolnici i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Image
U ZAGREB SLETJELA HRVATICA KOJA JE BILA U WUHANU: /

'Nema mjesta panici, nije zaražena'; Ipak, poduzet će se posebne mjere

Image
U ZAGREB SLETJELA HRVATICA KOJA JE BILA U WUHANU: /

'Nema mjesta panici, nije zaražena'; Ipak, poduzet će se posebne mjere

Čekaju se rezultati analize

"Ono što je važno je da su sve mjere poduzete, osoblje osječkog KBC-a je osposobljeno i nema razloga za paniku", kazao je ministar. Dodaje kako bi se konačni rezultati nalaza, odnosno je li ovaj muškarac zaražen koronavirusom trebali znati jekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama objavljenim u medijima, čovjek je nedavno bio u Šangaju.

"Bolesnik je desetog dana po povratku iz Kine dobio temperaturu jednokratko 38 stupnjeva i postupili smo po pravilima struke. Kolege iz obiteljske medicine su ga najavili i uputili u bolnicu. Mi smo ga primili. On je sad dobro, nema temperaturu i bez poteškoća. U izolaciji je, a prvi rezultati testova su negativni. S obzirom da je on dobro, ako rezultati idućih testova budu negativni, planiramo ga uskoro otpustiti", rekla je predstojnica Klinike za infektologiju Ljiljana Perić.

"Čekamo večeras konačne testove. Jučer je kolegica najavila bolesnika, svi smo došli, uzeli materijale i pregledali bolesnika. U pitanju su dva testiranja. Testovi su bili dosad negativni. Bolesnik je primljen jučer, sinoć je hospitaliziran, jutros smo poslali sve uzorke i u izolaciji je. Čekamo rezultate oko 19 sati", kazali su iz Klinike za infektologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo