ČLANOVIMA ZAGREBAČKIH DVD-OVA NAREĐENO DA NE IDU U PETRINJU? / 'Skupili smo se, a oni nam kažu vratite se i budite viđeni'

Image
Foto: Facebook/Renato Petek

Dobrovoljni vatrogasac na Facebooku je iznio šokantne optužbe na račun jednog zagrebačkog DVD-a

29.12.2020.
22:05
Facebook/Renato Petek
VOYO logo

I dok pomoć Petrinji, Glini i Sisku, koje je danas pogodio razorni potres magnitude 6,2 prema Richteru, pristiže iz svih krajeva Hrvatske, na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko informacija koje su uzburkale duhove.

Naime, član zagrebačkog DVD-a Maksimir na Facebooku je iznio ozbiljne optužbe na račun nadređenih. Tvrdi da je nakon potresa 70-ak vatrogasnih i interventnih vozila i džipova bilo u pripravnosti i čekalo naređenje da krenu za Petrinju, da bi im iz centrale navodno poručili da se vrate u svoje kvartove i "budu viđeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za one koji me ne znaju još uvijek sudjelujem kao aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se, plus jako puno DVD-ova iz cijelog Zagreba. Oko 10 vatrogasnih vozila, par interventnih džipova te ostalih interventnih vozila. Bilo nas je po mojoj procjeni sve skupa sedamdesetak. I tako čekamo mi naređenje da krenemo za Petrinju. Kad ono, GRIČ (glavni centar) javlja vratite se u svoje kvartove i raštrkajte i budite viđeni kažu (PAR PUTA PONOVE - PAZITE SAMO DA BUDETE VIĐENI!) Gledam ljudima treba pomoć u Petrinji, a mi s vozilima, opremom i završenim tečajevima za spašavanje u ruševinama da se odemo slikati da bi dotični na vlasti dobili poene?! Vidim ljudi idu u Petrinju samoinicijativno, a mi da se idemo slikat po zagrebačkim kvartovima?? MA FUJ GAMAD JEDNA! Šta je najbolje od svega svi smo dobrovoljci i radimo to besplatno! Evo mislio sam da ce vas zanimati ova informacija!", napisao je dobrovoljni vatrogasac Kruno Sulić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički PR

Danas je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu bila i smotra vozila za intervenciju nekoliko sati nakon potresa. Cijelu je situaciju komentirao i zagrebački gradski zastupnik Renato Petek. Na Facebooku je objavio da je gradonačelnik Milan Bandić samo dva sata nakon razornog potresa na Trgu bana Josipa Jelačića organizirao paradu s 250 specijalnih vozila.

"Bandić je čovjek bez srca! On je za potrebe političkog PR-a na Trgu organizirao paradu s 250 specijalnih vozila dva sata poslije današnjeg potresa! Grad i njegove službe moraju efikasno funkcioniratii sukladno protokolima i donesenim aktima u slučajevima kao što je potres i odmah krenuti raditi svoj posao, pomagati stanovnicima, a ne se probijati kroz zakrčene ulice do Trga za potrebe Bandićeve konferencije za medije. U vrijeme dok pomoć treba i Sisačko-moslavačka županija, on organizira smotru kamiona i strojeva. Tko je tu lud!?", napisao je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali smo Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba kako bi nam komentirali ovaj navodni slučaj, a njihov ćemo odgovor objaviti kada ga dobijemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo