nova afera na pomolu /

Čini se kao natječaj za 'najuhljeba' u Hrvatskoj: Dražen Ratković uhljebio se u HŽ-u do penzije

Nova afera u HŽu na pomolu, a pouka - treba znati kako - da bi se imalo! Ratković je u razdoblju od 20. ožujka do 31. listopada ostvario tek 37 radnih dana. Ostalo je bio na bolovanju i godišnjem odmoru

24.11.2017.
19:09
VOYO logo

Nova afera u HŽu na pomolu, a pouka - treba znati kako - da bi se imalo! Bivši predsjednik uprave HŽ putničkog prijevoza nakon što mu je istekao menadžerski ugovor i sva prava iz njega - ponovno postaje zaposlenik tvrtke i potpisuje radnički ugovor kojim ostvaruje i pravo na radničku otpremninu od 150 tisuća kuna

Dobar posao za Dražena Ratkovića u HŽ-u! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratković je do 30. 11. 2016. bio predsjednik Uprave HŽ putničkog prijevoza, s tim datumom istekao mu je menadžerski ugovor. Zatim je 20.3.2017. sklopio ugovor o radu s HŽ putničkim prijevozom. Već nakon 11 dana potpisuje sporazumni raskid tog ugovora gdje stoji da na poslu ostaje od 31. siječnja 2018. I sve to kako bi ostvario pravo na otpremninu od 150.000 kuna neto. Pred kamere nije htio, a na naš upit odgovara.

"Sporazum o prestanku ugovora o radu potpisao sam u skladu s važećim internim aktima HŽ Putničkog prijevoza. Smatram da ničime nisam povrijedio odredbe vezane za sporazumni prestanak radnog odnosa i isplatu otpremnine, kao ni drugi radnici HŽPP-a", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju navodi kako je žrtva kontinuiranih napada Sindikata strojovođa, a oni se pak pitaju kako takvo što nitko od drugih radnika nije potpisao?

"Interesantno je da se unaprijed zna da će to radno mjesto biti zagašeno, i da će baš on biti tehnološki višak. Odobravaju se ta sredstva i drugim radnicima na kraju ne mogu dobit ta sredstva", komentirao je Nenad Mrgan iz Sindikata strojovođa Hrvatske.

Iz evidencije koju posjedujemo, Ratković je u razdoblju od 20. ožujka do 31. listopada ostvario tek 37 radnih dana. Ostalo je bio na bolovanju i godišnjem odmoru.

"Da stvar bude gora, gospodin Ratković je ostvarivao puno veću plaćuod potpisane ugovorom o radu. Ta plaća je iznosila 5.500 kuna više od onog što je potpisano kolektivim ugovorom. On je primao negdje oko 17 tisuća", potvrđuje Mrgan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava HŽ putničkog prijevoza pere ruke i sve prebacuje na bivše.

"Vezano uz Vaš upit tražene podatke ne možemo Vam dostaviti s obzirom na odredbe Zakona o zaštiti osobnih podataka. Sporazum koji spominjete potpisala je bivša Uprava HŽ Putničkog prijevoza", stoji u njihovom odgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum s Ratkovićem potpisao je tadašnji predsjednik uprave Robert Frdelja, koji je u javnost dospio zbog afere sa zapošljavanjem Svetimira Marića, brata ministra državne imovine Gorana Marića

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo