Rekonstrukcija tragedije /

Cijela Hrvatska se pita: što je 29-godišnju Međimurku natjeralo da ubije dijete i sebe?

Jedna od najšokatnijih obiteljskih tragedija danas je dobila i zadnji čin. U jezeru Dubrava kod Varaždina pronađeno je tijelo i Ivane Fogadić majke petogodišnjeg Patrika čije je tijelo u jezeru pronađeno jučer.

9.7.2015.
22:17
VOYO logo

Tri pol dana potrage iznjedrila su stravičan i tužan završetak. Policija je iz akumulacijskog jezera Dubrava izvukla tijelo Ivane Fogadić, nakon što je sinoć u istom jezeru pronađeno tijelo njezina petogodišnjeg sina Patrika. Majka je sebe i dijete koje je u tom trenutku možda i spavalo - automobilom odvezla u smrt. Grozota je ovo kakvu Međimurci ne pamte. 

Image
Pronađeno i tijelo majke Ivane /

Obdukcija pokazala da se maleni Patrik utopio, otac moli medije: 'Pustite me da tugujem u miru'

Image
Pronađeno i tijelo majke Ivane /

Obdukcija pokazala da se maleni Patrik utopio, otac moli medije: 'Pustite me da tugujem u miru'

"To jadno dijete, kaj je moralo zgubit život radi nemarnosti njihove", kazala je Slavica Fuš iz Kotoribe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogla je dete uzeti i drugim smjerom krenuti, a ne ovak, najgore je napravila", smatra Pero Žmuk, Trnovec Bartolovečki. 

Psihijatar Ante Bagarić za RTL Direkt: 'Ivana Fogadić je svakako bila psihijatrijski slučaj!'

Što se događalo u pozadini tragedije, kakvi su motivi natjerali majku na ovaj čin, to će se još danima istraživati, ali za RTL Direkt je cijelu situaciju prokomentirao psihijatar dr. Ante Bagarić s Klinike Vrapče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obiteljsku kuću u naselju Totovec Ivana Fogadić je sa sinom Patrikom napustila usred noći s nedjelje na ponedjeljak. Dva dana policija je pretraživala područje između Trnovca, Orahovice i Otoka. Dječakovo tijelo u srijedu je uočio prolaznik u akumulacijskom jezeru Dubrava kod Preloga, a u 8 kilometara udaljenom derivacijskom kanalu Drave ubrzo je pronađen i auto kojim se majka ondje zaletjela. Na jezeru Dubrava konačno je isplivalo i njezino tijelo. 

"Sve upućuje na to da se radi o Ivani, trenutno se obavlja očevid, pa obdukcija i prepoznavanje, onda ćemo znati više", izjavio je Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske.

Opel Astra Fogadićevih pronađena je na 6 metara dubine, svega desetak kilometara od njihove kuće, nakon što su majku i sina s kopna, iz vode i zraka tražili policija, GSS, i vatrogasci. Iz oproštajnog pisma koje je majka ostavila za sobom – kao motiv groznog čina razabiru se nesređeni bračni odnosi. 

Mnogi se sad pitaju "Ali zašto si morala dijete povući sa sobom?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

(Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL)

Nadajući se sretnijem završetku potrage, suprug je u ponedjeljak tvrdio da Ivanin nestanak nije ni naslućivao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naslućivalo se nije ništa. Normalno smo u nedjelju razgovarali, imali smo i pripreme, tražili smo apartman da idemo na more svi skupa. Nikakvog nagovještaja nije bilo", kazao je Valentin Fogadić, otac ubijenog djeteta.

Što je točno 29-godišnju Međimurku natjeralo da ubije dijete i sebe, i zašto se toj namjeri nije uspjela oduprijeti – pita se i cijela Hrvatska – u kojoj se za ovakvu tragediju dugo nije čulo.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo
Još iz rubrike