MVEP POTVRDIO /

Četvero Hrvata evakuirano iz Wuhana: Sutra stižu u Francusku, bit će dva tjedna u karanteni

Image
Foto: AP Images

Zbog mjera opreza, nakon što slete u Francusku bit će u 14-dnevnoj izolaciji prije svog povratka u Hrvatsku

1.2.2020.
14:04
AP Images
VOYO logo

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je priopćenje o evakuaciji četvero hrvatskih državljana iz kineskoga grada Wuhana iz kojeg je i krenuo koronavirus.

Kako se navodi, "veleposlanstva RH u Pekingu i Parizu, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a i Stalnim predstavništvom RH pri EU u Bruxellesu, poduzimali su sve aktivnosti kako bi četvero hrvatskih državljana bilo što prije prevezeno iz kineskoga grada Wuhana u Europu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uspješnom koordinacijom i brzim djelovanjem s europskim partnerima osigurana je brza repatrijacija pri čemu se vodilo računa primarno o sigurnosti i zdravlju hrvatskih državljana'', navodi se u priopćenju.

''U organizaciji Republike Francuske u kasnim bi jutarnjim satima trebali sletjeti na jug Francuske. Iz mjera opreza, pri dolasku bit će smješteni u izolaciju gdje će boraviti 14 dana, prije povratka u Hrvatsku'', dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Ministarstvo zahvaljuje svim dionicima koji su predano sudjelovali u organizaciji brzog povratka hrvatskih državljana u Europu.

''MVEP koristi prigodu zahvaliti francuskim i kineskim središnjim, pokrajinskim i gradskim vlastima, kao i svim ostalim dionicima, koji su predano sudjelovali u organizaciji brzog povratka hrvatskih državljana u Europu. Veleposlanstvo RH u Pekingu, kao predsjedajuće Vijećem EU, u suradnji s Delegacijom Europske unije, nastavlja koordinirati zajedničke aktivnosti država članica u nošenju s novim koronavirusom te pružati svu konzularnu pomoć i potporu hrvatskim državljanima diljem NR Kine'', zaključuje se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo