sud odlučio /

Četiri godine zarađivao na račun bolesne kćeri te donacijama došao do 300 tisuća kuna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

86 tvrtki sa šireg splitskog područja i sedam osoba uplaćivalo je novac na račune u banci u razdoblju od početka 2007. do polovine 2011. godine

15.12.2017.
13:20
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

51-godišnjak iz Splita osuđen je na dvije i pol godine zatvora jer je nešto manje od 300.000 kuna, koje je dobio od tvrtki i osoba na ime donacije za liječenje maloljetne kćeri, potrošio u druge svrhe, piše Slobodna Dalmacija.

U dopisima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi kako bi dobio donacije Splićanin je neistinito navodio da se svake godine organizira humanitarna akcija za djecu koja se liječe izvan domovine te je molio da novčanim prilozima pridonesu kvaliteti liječenja njegove kćeri u Kölnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86 tvrtki sa šireg splitskog područja i sedam osoba uplaćivalo je novac na račune u banci u razdoblju od početka 2007. do polovine 2011. godine.

Presudom Općinskog suda u Splitu utvrđeno je kako iznos od 293.400 kuna optuženi nije potrošio na liječenje kćerke. Osim toga, dokazano je da se djevojčica nije liječila u Kölnu, nego je sve potrebne medicinske tretmane dobivala u Hrvatskoj, a u dijelu troškova je participirao HZZO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je zaključio da je sasvim jasno kako iznos od 293.400 kuna optuženi nije potrošio na kćerino liječenje te da mu j za to bio dovoljan iznos od 44.771 kunu, koji je također primio kao donacije.

Optuženik je za makinacije s donacijama dobio dvije godine zatvora te još šest mjeseci jer je na automobilu koristio tuđe registracijske pločice. Otprije mu je opozvana uvjetna osuda od godine dana zbog krađe struje jer je nova kaznena djela počinio tijekom roka kušnje od tri godine.Kazni od dvije i pol godine pribrojena je ta godina dana te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od tri godine, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo