'traje pregovaranje' / Čelnik sindikata policije ogradio se od zaposlenika koji su danas na 15 minuta prekinuli s radom

Image
Foto: Josip Regović/Pixsell

Dubravko Jagić priopćenjem je naveo da svi, koji su odlučili podržati akciju na koju je pozvao Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, to rade na vlastitu odgovornost te da mogu imati stegovne posljedice. Navodi da u ponedjeljak ide pregovaranje s predstavnicima Vlade, a tek onda da se može ići u spor

2.6.2023.
16:29
Josip Regović/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić u petak se priopćenjem ogradio od državnih službenika i namještenika koji su tu petak u 13 sati u znak prosvjeda prestali raditi na 15 minuta te istaknuo da je moguće da će svi, koji su u tome sudjelovali, imati stegovne posljedice.

U svom dopisu navodi da je Sindikat policije Hrvatske dobio informaciju kako je od "aktivista Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika na e-mailove zaposlenika stigla obavijest kojom su najavili prosvjed u petak u 13 sati te da su pozvali zaposlenike na obustavu rada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je kako je u tijeku utvrđivanje je li zakonit štrajk koji se najavljuje za ponedjeljak te napominje da je na taj dan najavljen sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, pregovaračkog odbora Vlade i pregovaračkog odbora reprezentativnih sindikata državnih i javnih službi.

Image
5. LIPNJA /

Djelatnici suda ipak smiju u štrajk: Konačna presuda u ponedjeljak

Image
5. LIPNJA /

Djelatnici suda ipak smiju u štrajk: Konačna presuda u ponedjeljak

"Cilj sastanaka je pokušaj rješavanja i poboljšavanja materijalnih prava svih državnih i javnih službenika, do donošenja novog Zakona o plaćama u javnim službama i državnoj službi", naveo je Jagić u svom dopisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je kako je Sindikat policije Hrvatske i dalje u pregovorima te da ne mogu pristupati bilo kakvim radnjama izvan"socijalnog mira koji je ugovoren kolektivnim ugovorom. Dodaje da se spor može pokrenuti tek ako se na sastanku ne dogovore s predstavnicima Vlade.

"Najvažnije je da svi službenici i namještenici koji se danas u 13 sati odluče podržati ovu akciju to rade na vlastitu odgovornost, a s obzirom na to da prema našem mišljenju akcija nije najavljena u skladu sa zakonskim propisima i realno predstavlja izostanaka s posla bez opravdanja, može imati moguće stegovne posljedice za sudionike", naveo je u svom dopisu čelnik Sindikata policije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo