5. LIPNJA / Djelatnici suda ipak smiju u štrajk: Konačna presuda u ponedjeljak

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL /Ilustracija

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je u danas da je Državno odvjetništvo podnijelo tužbu za zabranu štrajka djelatnicima suda jer smatra da nisu ispunjeni uvjeti za njegovo održavanje, a istaknuo je i da će sud utvrditi je li štrajk zakonit ili ne

2.6.2023.
14:44
Grgo Jelavic/PIXSELL /Ilustracija
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu odbacio je tužbu Državnog odvjetništva protiv Sindikata državnih i lokalnih službenika te tako odlučio da se štrajk najavljen za ponedjeljak 5. lipnja može održati.

Podsjetimo, nakon neuspjelih pregovora o povećanju plaća s Ministarstvom pravosuđa- Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika prošlog petka donio je odluku o stupanju u štrajk. No, u četvrtak su dobili tužbu koja ih je trebala spriječiti da ga održe. Sada je Županijski sud odlučio da se štrajk ipak smije održati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je u danas da je Državno odvjetništvo podnijelo tužbu za zabranu štrajka djelatnicima suda jer smatra da nisu ispunjeni uvjeti za njegovo održavanje, a istaknuo je i da će sud utvrditi je li štrajk zakonit ili ne.

"Primarni razlozi su da se ne radi o subjektima koji su ovlašteni za poduzimanje štrajka i da ne postoje razlozi zbog kojih bi štrajk bio opravdan", rekao je Malenica nakon sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo