ČELNICI TRIJU NAJMOĆNIJIH POLITIČKIH STRUJA PRISTALI NA SUČELJAVANJA: / No, Škoro će se pojaviti ako mu ispune ova tri uvjeta

Image
Foto: PIXSELL

Andrej Plenković, Davor Bernardić i Miroslav Škoro svojim izjavama i priopćenjima odaju dojam da su spremni za predizborna sučeljavanja,

25.5.2020.
10:41
PIXSELL
VOYO logo

S obzirom na to da epidemija koronavirusa kod nas još uvijek traje te da su propisane posebne mjere zaštite, jasno je da će i predizborna kampanja biti ponešto drugačija. U takvim okolnostima tradicionalni veliki stranački skupovi neće biti mogući zbog zabrane okupljanja više od 40 osoba i preporučenog razmaka od 1,5 metara. Stoga bi, uz kampanju na društvenim mrežama, predizborno razdoblje mogla obilježiti televizijska sučeljavanja.

Dvije iznimke

Iako su debate u nas gotovo isključivo sadržaj kampanja za predsjedničke izbore, dogodile su se i dvije iznimke. Tako su se prije parlamentarnih izbora 2003. sučelili Ivo Sanader i Ivica Račan, a 2016. Andrej Plenković i Zoran Milanović. Iako Plenković i oponent mu iz SDP-a, Davor Bernardić, ovih dana odašilju poruke o spremnosti na sučeljavanje, smatraju kako će u njemu samo oni sudjelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek sam koji je uvijek spreman ići na sučeljavanja. Moj stil je stil argumenata. Ovi duboki ofsajdi koje je napravio gospodin Bernardić ogromne su pogreške za svakog pristojnog birača. Nije dobro da on, kao ne više tako mlad čovjek, radi takve krupne pogreške i služi se uvredama najgore vrste", poručio je Plenković u subotu.

Istog je dana Bernardić prihvatio izazov: "Apsolutno, ja jedva čekam da dođu sučeljavanja, da sučelimo argumente jer Andrej Plenković nema niti jedan jedini na svojoj strani. Naravno, sučelit ćemo se kada počne izborna kampanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ OTKRIO ŠTO MISLI O KONTROVERZNOJ EPIDEMIOLOŠKOJ MJERI: /

'To je politički stav Vlade i HDZ-a'

Image
PLENKOVIĆ OTKRIO ŠTO MISLI O KONTROVERZNOJ EPIDEMIOLOŠKOJ MJERI: /

'To je politički stav Vlade i HDZ-a'

Škorini zahtjevi

Baš kao i 2016. s Mostom Bože Petrova koji je prije toga imao 19 mandata u Saboru, čelnici HDZ-a i SDP-a ne računaju na treću opciju. Ovog puta iz prikrajka vreba Domovinski pokret Miroslava Škore, koji drži uvjerljivu treću poziciju prema dosadašnjim istraživanjima javnog mnijenja. No, on se u predsjedničkim debatama potkraj prošle godine nije proslavio. Ostavio je blijed dojam i djelovao ukočeno što mu je možda i odnijelo glasove za ulazak u drugi krug. Zato je sad postavio uvjete pod kojima bi ušao u sučeljavanje.

"Miroslav Škoro je spreman na sučeljavanje, ali uz nekoliko uvjeta – sudjelovanje naroda u postavljanju pitanja putem digitalnih platformi, ravnopravan tretman svih sudionika te nepristran i neutralan pristup organizatora", Novi list je prenio poruku Domovinskog pokreta RTL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na toj televiziji još nisu definirali termin i format debate, ali su voljni proširiti krug kandidata. HRT i Nova TV zasad o sučeljavanjima šute. No, stručnjaci smatraju da bi Plenković u sučeljavanjima dominirao nad Bernardićem, pa bi mu pomoć Škore u napadu prema HDZ-u mogla odgovarati.

"Meni zapravo sve odgovara. Doći ću na sučeljavanja bez obzira na to tko sve u njima bio", poručio je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo