ČELNICA UDRUGE 'ŽENE IZ DOMOVINSKOG RATA' IMA SVOJU TEORIJU: /

'Modrić je odabran za odstrel kada je javno rekao da su mu djeda ubili četnici i JNA'

Image
Foto: PIXSELL

'Mi još od 2000. godine gledamo kako se to sustavno i stručno radi. Počelo je s našim generalima, nastavilo se s invalidima, djecom i udovicama.'

15.3.2018.
18:58
PIXSELL
VOYO logo

Članice udruge 'Žene iz Domovinskog rata – Zadar' prije nekoliko su dana poslale otvoreno pismo u kojem izražavaju potporu LukiModriću protiv kojeg je nedavno podignuta optužnica zbog davanja lažnog iskaza tijekom suđenja Mamićima i Vrbanoviću.

Njihovo otvoreno pismo izazvalo je burne reakcije u dijelu javnosti (više o tome pročitajte na Telegramu) jer činjenica da je hrvatski reprezentativac među našim najuspješnijim nogometašima svih vremena ne može poništiti drugu činjenicu - da je optužen za davanje lažnog iskaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica "Žena u Domovinskom ratu" IvanaHaberle danas objašnjava da su se na taj potez odlučile zbog 'sustavnog urušavanja svih domoljubnih vrijednosti na kojima je satkana hrvatska država'.

"Mi još od 2000. godine gledamo kako se to sustavno i stručno radi. Počelo je s našim generalima, nastavilo se s invalidima, djecom i udovicama. Na kraju je ostala samo još nogometna reprezentacija kao jedini primjer hrvatskog zajedništva", kaže Haberle, očito zaboravljajući da zajedništva oko reprezentacije nema već godinama otkako vrhuška HNS-a sustavno radi na odvajanju reprezentacije od navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručuje da članice njezine udruge vjeruju u hrvatsku državu, ali ne i u njezino pravosuđe nazivajući ga trulom jabukom. "Sjetite se bezbroj primjera u kojima su se donosile apsurdne presude, u kojima su se svakojaki likovi oslobađali. A sada se Luku Modrića proziva optuženikom i pribija na križ, uz pomoć medija koji udaraju gore nego dalekometne rakete. Sjetite se samo što su radili BlankiVlašić kada je rekla da je Bog s njom dok skače, ili IviciKosteliću zbog one jedne rečenice. To nije slučajnost nego sustav koji uništava vrijednosti u koje mi vjerujemo", kaže predsjednica 'Žena u Domovinskom ratu' za Slobodnu Dalmaciju.

Haberle je iznijela i teoriju kada je zapravo počela 'hajka' na Luku Modrića. "Presudan trenutak za Luku Modrića bio je prije nekoliko godina kada je javno rekao da su mu djeda ubili četnici i JNA. Luka je tada odabran za odstrel, a sve ovo drugo što se sada događa je predstava za narod", uvjerena je.

"Sjećate li se priče da je general Gotovina bio optužen za nekakve sulude pljačke draguljarnica u Francuskoj? Vidite li tu poveznicu sa slučajem Modrić? Sve te navodne, izmišljene priče koje dolaze iz inozemstva imaju isti cilj i svrhu. To su samo obične patke kojima se truje atmosfera i zaokružuje cijela priča oko ovoga što Luki sada rade u Hrvatskoj", kaže Haberle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo