ČEKA SE SPEKTAKULARNO OTKRIVANJE, USKORO ĆEMO VIDJETI RIMČEV NOVI BOLID: / Evo što smo dosad sve saznali

Image
Foto: AFP, Pixsell, Facebook

Rimac je dosad objavio nekoliko teasara koji su izazvali velik interes autoportala. Radi se zasigurno o hiperautomobilu nove generacije, pišu inozemni mediji koji se bave automobilskom industrijom

6.3.2018.
10:26
AFP, Pixsell, Facebook
VOYO logo

Zaljubljenici u luksuzne jurilice i bolide danas nestrpljivo očekuju konačno predstavljanje nove kreacije iz radionice Mate Rimca na prestižnom Motor Showu u Ženevi, a po svemu što se dosad moglo pročitati u medijima koji prate automobilsku industriju, kao i Rimčeve dosadašnje pothvate, danas u 14:30 sati stiže zadivljujući odgovor na Teslin Roadster.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
RIMAC PREDSTAVIO NOVI BOLID: /

Električni hiperauto bit će jedna od najsjajnijih zvijezda na Geneva Auto Showu

Image
RIMAC PREDSTAVIO NOVI BOLID: /

Električni hiperauto bit će jedna od najsjajnijih zvijezda na Geneva Auto Showu

Rimac je dosad objavio nekoliko teasara koji su izazvali velik interes autoportala. Radi se sigurno o hiperautomobilu nove generacije, pisao je electrek.co nedavno. ' Rimac Automobili s modelom Concept_On dugo su bili lideri u svijetu električnih hiperautomobila, no Tesla je poremetila tržište otkrivanjem Roadstera te tako podigla letvicu', pisao je electrek.co.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Rimac novi je bolid nazvao 'game changer', vozilom koje će promijeniti pravila igre u industriji.

Veći i jači od Concept_One?

Autoblog.com nedavno je naveo kako će automobil biti veći i jači od modela Concept_One koji razvija 1224 konjske snage i brzinu od 355 km/h te cijenom premašuje milijun eura. 'Rečeno je da će Concept Two nadmašiti sve te brojke', pisalo je Autoblog, dok The Drive navodi kako se radi o 'zadivljujućem modelu kojem se već dulje vrijeme radujemo'. Autocar je pak objavio kako će automobil ‘imati isti DNK kao i Concept_One, biti prostraniji od njega, ali i dalje dvosjed te da ne postoji plan o proizvodnji modela sa četiri sjedala’. Očekuju se i njegove track te spider izvedbe. Izvoru je potvrđeno da su bočne linije nadolazećeg, još neimenovanog automobila svojevrsno odavanje počasti kravati ‘koju su izumili Hrvati’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljene spektakularne performanse

Bez obzira na pisanja brojnih portala koji se bave tematikom automobilske industrije, sam Rimac nije mnogo otkrivao o novom bolidu. Već ranije Već ranije Autocar je ustvrdio da je napravljen pomak u kapacitetu baterije koji će iznositi 120 kWh što bi trebalo značiti i veći doseg u odnosu na Concept_One (90 kWh, doseg 350 km). Također, očekuje se i razina autonomije 4 što bi trebalo značiti da je automobil sposoban za vožnju bez pomoći vozača koji, ipak, zbog nužde i dalje mora sjediti iza upravljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimac je jučer uz kratak teaser video objavio i podatak da će novi hiperautomobil imati čak 1914 konjskih snaga, a ubrzo nakon toga otkrio je kako će spektakularna jurilica od 0-60 mph (100 km/h) ubrzavati za samo 1.85 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo