CAPAK TVRDI - TREĆI VAL JE GOTOV: / 'Krivulja se prelomila, broj novooboljelih nam pada. Očekujemo da će pasti i broj preminulih'

Image

Krunoslav Capak je na drive-in testiranju u Virovitici prokomentirao epidemiološku situaciju u zemlji

3.5.2021.
11:53
VOYO logo

U ponedjeljak je u prostorima Viroexpa u Virovitici otvoren prvi drive-in punkt za cijepljenje protiv koronavirusa u Hrvatskoj. Na otvorenju je bio prisutan i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, koji je dao i izjavu za N1.

"Prvi puta u Hrvatskoj imamo priliku vidjeti ovaj drive-in način. Ljudima je puno lakše i ugodnije čekati. Nadamo se da će i drugi u Hrvatskoj upotrijebiti ovakve inovativne načine", rekao je Capak te dodao da je pozvano 500 ljudi, a sljedećih dana će ih biti i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rok do kraja lipnja

Istaknuo je da imaju rok do kraja lipnja potrošiti dva milijuna doza i procijepiti 55 posto stanovništva te najavio pojačano cijepljenje u svim županijama. "Cjepivo Astrazenece je dobro cjepivo, u vrlo rijetkim slučajevima se događaju tromboembolijski događaji i apsolutno je ogromna prednost cijepiti se. Na dopisu jasno piše da treba cijepiti sedam dana u tjednu. Ako netko potroši cjepivo u petak, onda neće raditi u subotu i nedjelju", poručio je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CIJEPLJEN SVAKI PETI GRAĐANIN HRVATSKE: /

21% odraslog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu

Image
CIJEPLJEN SVAKI PETI GRAĐANIN HRVATSKE: /

21% odraslog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu

'Krivulja se prelomila'

Pojasnio je i da se osobe koje su preboljele zarazu u zadnjih šest mjeseci trebaju cijepiti samo jednom, jer druga doza nema nikakvog učinka. Prokomentirao je i epidemiološku sliku u zemlji.

"Krivulja se prelomila, broj novooboljelih nam pada. Očekujemo da će kroz nekoliko dana pasti i broj hospitaliziranih i preminulih. Nije gotova epidemija, nego je završen treći val koji još na svom repu može imati nekih varijacija s brojem novooboljelih. Dolazi nam i toplije vrijeme, a i imamo veći broj procijepljenih građana", zaključio je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo