ČAČIĆ POLUDIO NA HNS-OVU ZASTUPNICU I IZVRIJEĐAO JE: / 'Nemate pojma, lupetate gluposti'

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
27.4.2016.
13:23
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Incident se dogodio u utorak u Martijancu kraj Ludbrega na sastanku tamošnjeg načelnika Marijana Horvata sa saborskim zastupnicima iz Varaždinske županije, na kojem je načelnik predstavio programe i projekte općine.

Nakon predstavljanja projekata Čačić je napao Horvata, člana HNS-a, i prisutnog župana Predraga Štromara da se u općini ništa u posljednjih sedam godina nije napravilo, koristeći pritom "svoj poznat način komunikacije i povišeni ton", priopćio je HNS. Odgovorila mu je zastupnica Makar rekavši kako je takav način komuniciranja neprihvatljiv, te da bi svi zajedno trebali vidjeti što mogu napraviti za općinu umjesto svađanja i prepucavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to joj je Čačić uzvratio da "nema pojma" i "neka ne lupeta gluposti", te je upitao što uopće ona radi ovdje tvrdeći da nije saborska zastupnica, iako je na tom mjestu zamijenila župana Štromara. Ubrzo nakon toga intervencijom pročelnika općine Martijanec Krunoslava Kosira situacija se smirila i sastanak je zaključen.

No, u HNS-u se ne mire s time pa su priopćenjem Kluba zastupnika oštro osudili vrijeđanje i omalovažavanje njihove zastupnice, istaknuvši da takav istup ne dolikuje jednom saborskom zastupniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se i želimo vjerovati da zastupnik Čačić nije imao namjeru marginalizirati ulogu žena u politici i u društvu općenito, a u ovom slučaju Božice Makar kao saborske zastupnice", navodi u priopćenju Klub zastupnika HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo