POČELE TRZAVICE / Butković komentirao Kovačevu usporedbu Plenkovića i Tita: 'To je jako pametna izjava, oštroumna!'

Iako Oleg Butković vjeruje u jedinstvo HDZ-a, kampanja za unutarstranačke izbore potvrđuje nešto drugo

10.2.2020.
19:03
VOYO logo

Obilježava se 30 godina osnutka HDZ-a u zagrebačkoj Dubravi, a situacija u stranci poprilično je burna zbog unutarstranačkihizbora.

Upravo zato se svaka manifestacija koja ima veze s HDZ-om pomno prati. Jer, zanimljivo je vidjeti kako se premijer Andrej Plenković i njegovi protukandidati ponašaju. U Dubravi će biti svi osim Milijana Brkića koji je otkazao dolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuli su unutarstranački izbori i bila je najava kandidatura. Činjenica jest da smo svjedočili određenim izjavama pojedinih dužnosnika u stranci koji su istaknuli neke stvari. No, naglašavam stalno da treba zadržati određeni nivo kako bismo izašli iz ovoga jači", rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture OlegButković i dodao:

"Svi imaju svoj plan i strategiju kako osvojiti birače u stranci. Svi su se za nešto opredijelili, ali osobno smatram da treba zadržati određeni nivo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je u pobjedu AndrejaPlenkovića, ali i jedinstvo HDZ-a.

"Vjerujem da će gospodin Plenković pobijediti i dao sam mu podršku. Borba će se voditi oko kandidata za zamjenika stranke i potpredsjednika, a vjerujem da će pobijediti najbolji. Gospodin Plenković ponudio je dobartim, dobre ljude, koji su se dokazali i pokazali. Odlučit će članovi, a bitno je da iz ovih izbora izađemo jedinstveni jer slijede parlamentarni izbori."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, djeluje jako teško da će nakon ovoga HDZ izaći jedinstven, ponajprije zbog svih izjava Plenkovićevih protukandidata, ali i izjava Milijana Brkića o koaliciji s HNS-om.

"Izaći ćemo jedinstveni, u to sam siguran. Kad smo gubili vlast 2011., brzo smo se vratili jer smo pokazali snagu. To se ovaj put neće dogoditi. Što se koalicije s HNS-om tiče, više nije postojala koalicija s Mostom... Nisam bio na tim sastancima pa ne znam što se događalo, ali znam da se o koalicijama raspravljalo i postojala je jednoglasna odluka da se tako napravi. Svi smo digli ruke za to, ne samo on."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miro Kovač usporedio je Plenkovića s faraonom, pa i s Titom, čime je uzbrukao strasti čak i mirnog Butkovića.

"To je jedna zaista pametna i oštroumnaizjava gospodina Kovača. S kojim sam O.K., ali takve izjave nisu dobre, to nije dobro. Demokracija je apsolutno prisutna, suzdržimo se ovakvih stvari", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutarstranački izbori u HDZ-u po principu jedan član - jedan glas održat će se 15. ožujka, a eventualni drugi krug 22. ožujka.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo