zakona o Državnom inspektoratu / Burno u Saboru, pljušte opomene : Marasu zabranjeno govoriti do kraja dana, SDP napustio sabornicu

U saboru pljušte opomene, a SDP-ovom Gordanu Marasu je zabranjeno da govori do kraja dana

5.12.2018.
10:29
VOYO logo

Hrvatski sabor danas raspravlja o konačnom prijedlogu zakona o Državnom inspektoratu kojim je predviđeno objedinjavanje poslova iz nadležnosti 17 inspekcija unutar osam ministarstava. 

SDP-ov Gordan Maras javio se za riječ te poručio da se donosi lex fotelja, odnosno lex Mikulić. "Ovdje se radi o podređivanju Hrvatskog sabora jednoj osobi. Danas bi trebali raspravljati o lex fotelji, lex Mikuliću, lex uhljebu. Hrvatski sabor bi trebao 33. točke, 33 zakona objediniti kako bi HDZ stvorio funkciju za Andriju Mikulića", kazao je Maras te poručio da se o svakom povezanom zakonu raspravlja pojedinačno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Sabora, Željko Reiner, kazao je kako nema jedinstvenog stava te da se o prijedlogu objedinjavanja 33 točke glasuje ručno, na što su ga Maras i Bulj upozorili da se glasanje ne može održati jer nema kvoruma. 

Reiner je oporbenim zastupnicima zatim izrekao opomene, a Maras ga je dobacivanjem izbacio iz takta. Reiner mu je izrekao i drugu opomenu, a zatim mu zabranio da govori do kraja dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sve je reagirao i SDP-ov Željko Jovanović koji je pitao Reinera zašto je narvozan. "Polako, pa izglasat ćete sve što je u interesu HDZ-a, koga briga za Sabor", kazao je Jovanović. Većinom glasova prisutnih zastupnika odlučeno je da će se objedinjeno raspravljati o 33 točke o Državnom inspektoratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo