Napao policiju u kafiću / Bura oko državnog tajnika koji je kršio mjere se ne stišava: Je li pušten po nalogu iz Zagreba?

Sindikat policije tvrdi da je s državnim tajnikom Sučićem u kršenju mjera uhvaćen i agent SOA-e, te da su pušteni na pritisak iz Zagreba. Policija tvrdi, sve je bilo po zakonu

29.11.2020.
18:40
VOYO logo

"Pridržavanjem svih mjera štitimo jedni druge, to je čin domoljublja", rekao je u petak premijer Andrej Plenković u obraćanju naciji uoči stupanja na snagu novih, oštrijih protuepidemioloških mjera. Koji sat kasnije, Vladine mjere među prvima je prekršio upravo državni dužnosnik.

Državnog tajnika Ministarstva branitelja Stjepana Sučića policija je zatekla u jednom vukovarskom kafiću poslije ponoći, a onda je uslijedio i incident.

U vukovarskom kafiću, dva sata nakon što je već trebao biti zatvoren, policija je zatekla državnog tajnika Sučića. Bio je u društvu još dvojice s kojima je pio, odbijao je napustiti kafić, dati osobnu iskaznicu, a policajce je omalovažavao i vrijeđao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobe su se pozivale na ministra Medveda, da li oni znaju tko je on, da li znaju šta rade, i da li znaju da bi mogli ostati bez posla. Policajcu koji je znamo pripadnik srpske manjine mu je psovao majku četničku", kaže Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Sa Sučićem je bio Krunoslav Šeremet, ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata, te kako tvrde u Sindikatu, i agent SOA-e. U policiji tvrde da znaju samo za dvojicu, a iz sindikata ih pozivjau da pokažu snimke privođenja. Nakon što su dovedeni u policiju Sučić je razbio vrata i staklo. Iz policije tvrde da će o tome obavijestiti državno odvjetništvo, a negiraju prijetnje i psovke. Nakon sat vremena su pušteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGLASIO SE I MEDVED /

Napravio kaos u Vukovaru, Vlada reagirala: Državni tajnik Sučić će u ponedjeljak biti razriješen?

Image
OGLASIO SE I MEDVED /

Napravio kaos u Vukovaru, Vlada reagirala: Državni tajnik Sučić će u ponedjeljak biti razriješen?

Sve po zakonu?

"Netko je prema našim saznanjima nakon poziva iz Zagreba udovoljio pritisku i pustio ih kući, mora se provesti nadzor, i tko je to naredio i nije postupio sukladno zakonu", kazao je Kajkić.

U policiji odgovaraju da je sve bilo po zakonu.

"Postupanje policije u ovom događaju je bilo isključivo na temelju zakonskih ovlasti,
a nikako zbog navodnih intervencija drugih subjekata. Nakon provedene prekršajne obrade nismo imali obvezu daljnjeg zadržavanja osoba u prostorijama policije" stoji u odgovoru Dragoslava Živkovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske. Dodatno su priopćenje poslali i u nedjelju popodne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što smo naveli u jučerašnjem priopćenju, sredstva prisile su uporabljena prema jednoj osobi, kako je to i zahtijevala situacija, dok u slučaju 61-godišnjaka koji se u službene prostorije dovodio zbog utvrđivanja identiteta, nije bilo potrebe za tim. Nakon provedene prekršajne obrade nismo imali za obvezu daljnje zadržavanje osoba u prostorijama policije. 

U svezi oštećenja dijela inventara u službenim prostorijama policije, policijski službenici proveli su očevid te ćemo dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u ponašanju 61-godišnjaka", napisao je policijski glasnogovornik Živković u odgovoru RTL-u.

Iz Vlade osuđuju ponašanje državnog tajnika, a o njegovoj sudbini odlučit će sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U trenutku kada su propisane mjere koji se odnose na sve, ne može biti opravdanja za njihovo kršenje. a posebno se to odnosi na dužnosnike koji bi u svakom trenutku trebali biti primjer", kazao je predstojnik ureda premijera Zvonimir Frka Petešić.

Festival bahatosti

Za oporbu ovo nije ništa novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je taj novi HDZ, novo normalno. što je za bogove nije za volove. To je taj festival bahatosti 16 posto ljudi, kojima je dobro, za njih ništa ne vrijedi", komentira Miroslav Škoro.

"Riječ je o državnom tajniku, osobi, koja je među pedesetak najvažnijih u vladajućoj strukturi, kakvu poruku se šalje građanima", pita se Nino Raspudić.

Ministar Medved pred novinare nije htio, u subotu je preko priopćenja osudio događaj, ali i dodao da još sve treba provjeriti. Treći je to njegov državni tajnik u problemu, zbog afere Rimac već je dvoje smjenjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo