POZVAO I VOJSKU / Bulj organizira građanske straže za zaštitu od nezakonitih ulazaka migranata: 'Ako budu pucali, uzvratit ćemo'

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

U borbi protiv nezakonitih ulazaka migranata Miro Bulj poziva vojsku na angažman kao pomoć

25.10.2023.
9:12
Ivo Cagalj/Pixsell
VOYO logo

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj tvrdi da će organizirati samozaštitu građana Cetinske krajine. U borbi protiv nezakonitih ulazaka migranata poziva vojsku na angažman kao pomoć, kako kaže, preopterećenim policijskim snagama na graničnim prijelazima.

On tvrdi da će se na sinjskom području organizirati građanske straže duž granice s BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je samopomoć, samoorganizacija. Mi ćemo se na tom području morati i ujediniti kad počnu ulaziti nekontrolirano migranti među kojima su i teroristi. Oni nose svoje ratove i svoje kulture i nije ih briga za nas, a nije briga ni državu. Ako budu pucali iz oružja u naše ljude, morat ćemo vratit istom mjerom", rekao je Miro Bulj za HRT.

Image
Foto: Patrik Macek / Pixsell
Image
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Tvrdi da golemom sinjskom području, koje graniči s BiH, prijeti val nezakonitih migracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve države zatvaraju granice, a naše su otvorene. Pogledajte naše pustopoljine, ove planine Dinara i Kamensko i jednostavno je migrantima dopušten ulazak. Meni je važnija jedna dlaka ili nokat djeteta nego svi migranti. Pola ih je terorista", naglasio je.

Traži da se policiji na granici pridruži vojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP: U Dalmaciji gotovo da nema migranata

Iz MUP-a poručuju da za tim nema potrebe jer se sigurnosna situacija nije pogoršala i nema neposredne opasnosti.

Image
ESKALIRAO KAOS U SABORU /

Jandroković podigao prašinu uvodnim govorom i izazvao burne reakcije. Bulj 'poludio': 'Ti si sebi uzeo za pravo da govoriš što sam ja rekao!'

"Od početka godine na području cijele Hrvatske zabilježena je 61 tisuća nezakonitih migracija, od toga samo dva posto na području PU SDŽ-a. Najveći broj migranata dolazi iz Turske. Broj nezakonitih migranata u posljednja dva mjeseca u padu je u odnosu na prethodno razdoblje", izvijestili su iz MUP-a RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada se još ne zna kako će izgledati sinjska straža i tko će sve u njoj sudjelovati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo