kaos u sinju / Bulj rekao Sinjanima da ne trebaju COVID potvrde. Stožer: 'Ovo je jedinstveni slučaj, riješit će se do kraja tjedna'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Naš stožer nema nadležnosti, ali vjerujem da će odgovarajuće državne službe zadužene za provedbu poduzimati mjere', rekao je čelnik županijskog stožera

16.11.2021.
12:59
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, obavijestio je svoje sugrađane da će, unatoč novim epidemiološkim mjerama koje propisuju širu uporabu COVID potvrda, Sinjani moći nesmetano i bez ograničenja koristiti usluge gradske uprave Grada Sinja.

Tako je Sinj posto jedini grad u Hrvatskoj u kojem se ne primjenjuje obaveza predočenja covid potvrda, odnosno potvrde o cijepljenju, preboljenu ili negativnom testu, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istu preporuku Bulj je uputio tvrtkama i ustanovama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Sinja. Ovo uključuje komunalne tvrtke "Vodovod i odvodnja Cetinske krajine" i "Čistoća Cetinske krajine" te „Bili cvitak", tvrtka za parkiranje i održavanje sportskih objekata "Kamičak", JVP Sinj, Gradska knjižnica Sinj i Kulturno umjetničko središte Sinj.

Što se tiče zaposlenika gradske administracije, koji prema uputama nacionalnog stožera bez COVID potvrda od danas ne bi smjeli dolaziti na posao, Bulj im je ostavio slobodni izbor. Ako se žele cijepiti ili testirati, to im je omogućeno, ali ih, kaže, na to nitko neće prisiljavati niti će se od njih tražiti COVID potvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja neću dijeliti svoje sugrađane na cijepljene i necijepljene i na testirane i netestirane. Ne želim niti hoću biti diktator jer me građani nisu izabrali i dali mi povjerenje za to već da im budem gradonačelnik. Sve funkcionira normalno. Do mene nije stigla informacija o bilo kakvim problemima“, rekao je Bulj a prenio spomenuti dnevni list.

Načelnika županijskog Stožera CZ, Damir Gabrić, rekao je kako je ovo jedinstveni slučaj na području Splitsko-dalmatinske županije, te da se u svim drugim gradovima i općinama poštuju naložene epidemiološke mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš stožer nema nadležnosti, ali vjerujem da će odgovarajuće državne službe zadužene za provedbu propisa poduzimati mjere. Što se tiče županijskih zaposlenika u ispostavi u Sinju, koji rade u istoj zgradi gdje je gradska uprava, oni su upućeni osobno poštivati mjere, a neće primati ni stranke bez odgovarajućih COVID potvrda. Vjerujem da će se sveukupno stanje normalizirati tijekom ovoga tjedna“, rekao je Gabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo